Lauda: Αν οι Hamilton και Rosberg συνεχίσουν έτσι, θα συγκρουστούν

Σχετικά άρθρα

Hamilton-Rosberg

Ένα από τα χαρακτηριστικά των Lewis Hamilton και Nico Rosberg είναι ο… οδηγικός εγωισμός: κανένας από τους δύο δεν δίνει εύκολα τη θέση του σε άλλο οδηγό ή δεν προσπαθεί αρκετά για να κερδίσει τον οδηγό που είναι μπροστά του. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σκληρά ότι η μάχη αφορά μία θέση που διεκδικούν και οι δύο, όπως μας έχει δείξει το Μπαχρέιν, εκεί που παραλίγο να υπάρξει επαφή μεταξύ τους, αν τελικά δεν ακούμπησαν έστω και λίγο.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να είναι ευχάριστη για τους υπεύθυνους της Mercedes, οι οποίοι γνωρίζουν ότι οι οδηγοί είναι άνθρωποι και μπορεί κάποια στιγμή να ξεπεράσουν τα όρια, με συνέπεια να χαθούν πολλοί σίγουροι βαθμοί. Ο Niki Lauda, μη-εκτελεστικός Πρόεδρος και μέτοχος κατά 10% τής Mercedes AMG, πιστεύει ότι η σύγκρουση μεταξύ των δύο πιλότων κάποτε θα συμβεί, αν συνεχίσουν να μάχονται σκληρά.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την εξαιρετική απόδοση της ομάδας μέχρι τώρα. Στο τέλος, όμως, κάτι θα πάει στραβά [με τους Hamilton και Rosberg]. Αν οι δυο τους συνεχίσουν να τρέχουν με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους, οι πιθανότητες να συγκρουστούν αυξάνονται.

Ο Lewis κάνει τα πάντα τέλεια και σχεδόν δεν μπορεί να νικηθεί. Όμως, στο Monte Carlo, θα μπορούσε να τον δυσκολέψει ο Nico, διότι όλα μπορούν να γίνουν.

Προφανώς, δεν μπορούμε να πούμε ποιος θα είναι ταχύτερος στα κρίσιμα σημεία τού Grand Prix στο Μονακό. Μπορεί ο Hamilton να έδειξε λίγο ταχύτερος στο FP1, όμως οι αλλαγές που θα γίνουν στα μονοθέσια εν όψει FP3 και κατατακτήριων μπορεί ν’ αλλάξουν λίγο τα πράγματα. Και το “λίγο” είναι “πολύ” σε μια πίστα σαν το Μονακό…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα