190158

Η Mercedes πήγε στο Nürbrugring Nordschleife για τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης της μακριάς έκδοσης της νέας Mercedes-Benz S-Class. 

Μέχρι στιγμή ξέρουμε ότι το μοντέλο με το επιμηκυμένο μεταξόνιο θα ονομαστεί Maybach και θα παρουσιαστεί θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο στο Los Angeles, αποτελώντας πρακτικά την απάντηση της Merceceds στην Bentley Mulsanne και την Rolls-Royce Phantom. Μέχρι στιγμής, δεν ξέρουμε πολλά παραπάνω. Σίγουρα θα κοστίζει περί τα €200.000 και σίγουρα θα είναι εξοπλισμένη με ότι υπάρχει διαθέσιμο στους καταλόγους της S-Class ενώ η λογική επιβάλλει και κάποιου είδους διαφοροποίηση στο design σε σύγκριση με τις «απλές» S-Class αλλά περαιτέρω πληροφορίες δεν υπάρχουν.

Το μεταξόνιο της θα είναι κατά 200 mm μεγαλύτερο από αυτό της S-Class LWB, με το μήκος της να φτάνει τα 5.500 mm και θα διαθέτει τρίτα πίσω παράθυρα όχι πάνω στις πόρτες, όπως συμβαίνει στις S-Class και S-Class LWB, αλλά πάνω στις πίσω κολώνες, ενώ η συγκεκριμένη έκδοση θα φοράει τον ίδιο κινητήρα της S65 AMG που αποδίδει 630 άλογα και 1000 Nm ροπής.

Η νέα S-Class, η οποία μετρά ήδη 30.000 παραγγελίες, θα είναι συνολικά διαθέσιμη σε 6 εκδόσεις, 4 sedan, coupe και cabrio, με τις sedan να έχει τέσσερα διαφορετικά μεταξόνιο 5,12 μέτρων, 5,25 μέτρων, 5,45 μέτρων και 5,9 μέτρων.