Οι μισοί Κινέζοι δηλώνουν πως δεν πρόκειται να αγοράσουν Ιαπωνικό αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

93386320

Οι διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία ποτέ δεν ήταν οι καλύτερες. Η ιστορία τους ξεκινά πολλά χρόνια πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και συνεχίζεται μέχρι τώρα. Οπότε, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η είδηση καθεαυτή, όσο το ποσοστό που αναδεικνύει.

Σύμφωνα με μία έρευνα της Bernstein Research που έγινε σε δείγμα 40.000 Κινέζων καταναλωτών, το 51% αυτών, ούτε καν θα σκέφτονταν για την αγορά τους, ένα Ιαπωνικό αυτοκίνητο. Αυτό, σε μία χώρα στην οποίο πωλούνται πάνω από 20 εκατομμύρια οχήματα σε ετήσια βάση και υπάρχουν προβλέψεις για απορρόφηση του 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής μέχρι το 2020, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Ακόμα πιο ανησυχητική είναι όμως η τοποθεσία αυτών των συναισθημάτων: μικρές, ακμάζουσες πόλεις. Εκεί δηλαδή που ο κόσμος θα χρειαστεί αυτοκίνητο και εκεί που οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες θα αρχίσουν να εστιάζουν τα προσεχή χρόνια.

Τα εθνικιστικά αισθήματα είναι ένα πρόβλημα. Οι premium Ιαπωνικές φίρμες θα δυσκολευτούν. Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα, είναι ότι οι περισσότεροι Κινέζοι θέλουν ένα Γερμανικό αυτοκίνητο. Ενώ περιμένουμε ανάκαμψη του μεριδίου αγοράς των Ιαπωνικών αυτοκινήτων για φέτος, στην τελική, η αγορά θα ανήκει στους Γερμανούς.

Έγραψε ο αναλυτής Max Warburton. Με λίγα λόγια, η θέση των Ιαπώνων στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Σίγουρα θα υπάρξει ανάκαμψη και σίγουρα θα έχουν ένα ποσοστό της αγοράς αλλά το να ξεπεράσεις τέτοιου είδους συναισθήματα, αφενός είναι δύσκολο, αφετέρου δεν εξαρτάται από εσένα σαν Ιάπωνα κατασκευαστή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...