Audi RS5 TDI Concept με 385 άλογα, 750 Nm και e-turbo

Σχετικά άρθρα

Audi-RS5-TDI-01

Η Audi παρουσίασε το RS5 TDI Concept, ένα diesel πρωτότυπο RS5 με ηλεκτρικό turbo, το οποίο μπορεί να μας δείχνει τον αντίπαλο της BMW M550d.

Η Audi αναπτύσσει το ηλεκτρικό turbo από τα τέλη του 2012 και τώρα ήρθε η ώρα να μας τον δείξει πάνω σε ένα αυτοκίνητό της.

Audi-RS5-TDI-09

Το πρωτότυπο φορά τον νέο Euro 6 κινητήρα 3,0-λίτρων V6 TDI με ηλεκτρικό turbo, ο οποίος παράγει 385 άλογα με 750 Nm ροπής, νούμερα εφάμιλλα με αυτά του tri-turbodiesel κινητήρα της BMW. Το e-turbo υποστηρίζει δύο συμβατικούς υπερσυμπιεστές, δίνοντας τη δυνατότητα στις φτερωτές των turbo μέσα σε 2 κλάσματα του δευτερόλεπτα να γυρίζουν στις 72.000 σ.α.λ, εξαλείφοντας έτσι το turbo-lag.

Το πρωτότυπο RS5 με τον εν λόγω κινητήρα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 280 χλμ/ώρα, καταναλώνοντας λιγότερο από 5 λίτρα πετρελαίου ανά 100 χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Hertz χρέωσε με 277 δολάρια για βενζίνη πελάτη της που νοίκιασε ένα Tesla Model 3

Η επιστροφή ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου με γεμάτο το ρεζερβουάρ καυσίμων έχει γίνει πραγματικότητα για πολλούς ταξιδιώτες, αλλά τι συμβαίνει όταν κάποιος νοικιάζει ένα ηλεκτρικό...

Η Ferrari δοκίμασε νέους θόλους στους τροχούς στο Fiorano

Η ομάδα της Ferrari δοκίμασε σήμερα ένα νέο, πιο επιθετικό προστατευτικό σύστημα για το σπρέι νερού στη βρεγμένη πίστα του Fiorano, μετά την αποτυχημένη...