Αυτό είναι το αυτόνομο πρωτότυπο της Google και δεν έχει ούτε τιμόνι, ούτε πεντάλ! [w/video]

Σχετικά άρθρα

early-vehicle-lores

Η Google αποκάλυψε ένα αυτόνομο πρωτότυπο όχημα που σχεδιάστηκε in-house και στοχεύει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Η Google πειραματίζεται και εξελίσσει αυτόνομα οχήματα εδώ και αρκετά χρόνια αλλά μέχρι τώρα, χρησιμοποιούσε αυτοκίνητα άλλων εταιριών. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο κολοσσός της τεχνολογίας σχεδιάζει και κατασκευάζει ένα όχημα, ακόμα και αν αυτό είναι πρωτότυπο, χρησιμοποιώντας τις δικές του δυνάμεις.

Το διθέσιο, ηλεκτρικό, αυτόνομο όχημα, δεν έχει τιμόνι ή πεντάλ και βασίζεται στο λογισμικό του (που περιλαμβάνει Google Maps) και στους ενσωματωμένους αισθητήρες και lasers για να οδηγείται. Το αυτοκίνητο δεν έχει ούτε καν ραδιόφωνο αλλά στην τελική, δεν αποτελεί όχημα παραγωγής αλλά περισσότερο demo της τεχνολογίας. Με αυτό δεδομένο, έχει μία οθόνη στην οποία προβάλλεται η διαδρομή καθώς και ένα Start/Stop κουμπί.

Η εταιρία σχεδιάζει να παράγει 100 τέτοια πρωτότυπα με τις πρώτες “παρτίδες” να διαθέτουν συμβατικά χειριστήρια για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Όπως είπαμε, τα οχήματα είναι ηλεκτρικά, ενώ η ταχύτητα τους περιορίζεται στα 40km/h για λόγους ασφαλείας. Το video που ακολουθεί, είναι γυρισμένο στην Καλιφόρνια, όπου εθελοντές συμφώνησαν σε μία σύντομη βόλτα με το μικρό όχημα.

ΠηγήGoogle

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...