Massa: Δεν αποτελεί έκπληξη η διαφορά Alonso-Raikkonen

Σχετικά άρθρα

_FER4890

Ο Βραζιλιάνος, που έχασε τη θέση του στη Ferrari από το Raikkonen, είχε προβλέψει την υπεροχή Alonso πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Μετά από 6 αγώνες τα μηχανικά προβλήματα, τα θέματα με το set-up της F14 T, ατυχίες, αλλά και λάθη, έχουν φέρει το Φινλανδό πολύ πίσω από τον teammate του στην βαθμολογία, με το Massa να δηλώνει πως αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.

Για εμένα, η διαφορά μεταξύ του Fernando και του Kimi δεν αποτελεί έκπληξη. Το περίμενα, γιατί ο Fernando έχει χτίσει μια ομάδα γύρω του, καθώς επίσης και από τον τρόπο που οδηγεί. Είναι ένα πολύ δυνατός οδηγός και κατάφερε να έχει τα πάντα στο πλευρό του (στη Ferrari).

Νομίζω ότι για να είσαι καλύτερος από αυτόν, θα πρέπει να είσαι τέλειος με το αυτοκίνητο και πιστεύω ότι ο Kimi δεν είναι 100 τοις εκατό έτοιμος και τέλειος με το αυτοκίνητο.

Μάλιστα, ο Massa αναφέρει πως ο Raikkonen δεν είναι καλύτερος από τον ίδιο, αφού στη θητεία τους στη Scuderia ήταν μπροστά από τον πρωταθλητή, έως τη στιγμή που αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα.

Το 2007 ήταν πρωταθλητής, αλλά μέχρι τη Monza ήμουν μπροστά του. Δυστυχώς, στην ομάδα μας είχαμε μια συμφωνία που έλεγε πως στη Monza θα αποφασιστεί ποιος θα είναι το Νο.1 και ήμουν μπροστά από τον Kimi μέχρι τη στιγμή που είχα κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητό μου.

Το 2008 ήμουν μπροστά του και, επίσης, μέχρι το ατύχημα στην Ουγγαρία το 2009. Εντούτοις, ο Kimi είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και εγώ δεν είμαι.

_J5R9573

Με την έλευση του Alonso στους κόκκινους, ο Massa πέρασε σε ρόλο κομπάρσου. Φέτος, στη Williams, δημιουργήθηκε θέμα στο δεύτερο αγώνα της χρονιάς, όταν η ομάδα του ζήτησε να αφήσει το Bottas να περάσει. Ο Βραζιλιάνος αρνήθηκε, κρατώντας τη θέση του, με την ομάδα να ζητάει αργότερα συγγνώμη. Πλέον, το κλίμα είναι εξαιρετικό και ο Felipe νοιώθει αναζωογονημένος, σκεπτόμενος μόνο τους αγώνες.

Στη Ferrari η πίεση ήταν τεράστια. Αν δεν κερδίζεις, έχεις ένα μεγάλο φορτίο στους ώμους σου. Προσπαθείς να το χρησιμοποιήσεις σαν θετική ενέργεια, αλλά βρίσκεσαι συνεχώς σε ένταση. Εδώ, στη Williams, σκέφτομαι μόνο τους αγώνες, κάτι που είναι καλύτερο.

Ήταν απολύτως σωστή κίνηση. Κοιτάζοντας πίσω τώρα, είμαι ακόμη και ευτυχής που η Ferrari δεν με ήθελε, επειδή άνοιξε το δρόμο για να έρθω στη WilliamsΕίμαι αρκετά χαλαρός, με κίνητρα και η ομάδα με σέβεται. Ξέρετε, μερικές φορές μια αλλαγή είναι καλή. Είμαι μεγαλύτερος, αλλά νιώθω και πάλι νέος. Είμαι έτοιμος να πολεμήσω και να δουλέψω σκληρά και δεν μετανιώνω για τίποτα.

Ο Massa βρίσκεται στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Kimi Raikkonen.

[Photo Copyrights: Charles Coates/Andrew Ferraro/Williams F1]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...