Η πίστα του Μόντρεαλ θα ταιριάξει καλύτερα στη McLaren

Σχετικά άρθρα

Racing Director Eric Boullier in the garage.

Μετά από 3 συνεχόμενους αγώνες εκτός βαθμών, οι δυο πιλότοι της McLaren τερμάτισαν εντός δεκάδας στο Μονακό, συλλέγοντας πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα τους, η οποία άρχιζε να μένει πίσω στην κατάταξη. Ο Eric Boullier, αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, είναι ευχαριστημένος που βλέπει τις αναβαθμίσεις που έρχονται από τη Βαρκελώνη και μετά να δουλεύουν, ενώ περιμένει ακόμη καλύτερη απόδοση στο Μόντρεαλ, αφού η πίστα ταιριάζει στην MP4-29, καμουφλάροντας τις αδυναμίες της.

Φέρνουμε αναβαθμίσεις τακτικά από την αρχή της σεζόν, αλλά σαφώς πιέσαμε έντονα από την Βαρκελώνη και μετά.

Στο Μονακό είχαμε πολλές μηχανικές αναβαθμίσεις για το αυτοκίνητο και η χάραξη της πίστας του Καναδά είναι υψηλής ταχύτητας με πολλές ευθείες, χωρίς πραγματικές στροφές υψηλής ταχύτητας, με πολλά σικέιν και στροφές με χαμηλή ταχύτητα, έτσι θα πρέπει να ταιριάξει στο αυτοκίνητό μας και θα πρέπει να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι στο Μονακό.

Ο Jenson Button έχει κερδίσει για λογαριασμό της Βρετανικής ομάδας στο Μόντρεαλ, στον άκρως επεισοδιακό αγώνα του 2011, με το συγκεκριμένο Grand Prix να είναι από τα αγαπημένα του. Ο πρωταθλητής του 2009 βλέπει προς μεγάλη του ευχαρίστηση την ομάδα να κρατιέται κοντά στον ανταγωνισμό από πλευράς εξέλιξης, παρότι η διαφορά στη δυναμική είναι ακόμη μεγάλη, ενώ περιμένει μικτές καιρικές συνθήκες για το τριήμερο του αγώνα.

Jenson Button talks with his trainer Mike Collier on the grid.

Μου αρέσει πραγματικά το Καναδικό Grand Prix. Είναι μία από εκείνες τις κούρσες όπου όλα αισθάνονται σωστά. Είναι ένα μέρος που απλά παράγει εξαιρετική Formula 1.

Ήταν θετικοί οι βαθμοί στο Μονακό για όλη την ομάδα, μετά από μερικούς δύσκολους αγώνες. Είμαστε ακόμη πολύ μακριά από εκεί που θέλουμε να βρισκόμαστε, αλλά είναι σημαντικό ότι διατηρούμε τον στόχο μας για συνεχή ανάπτυξη σε όλη τη σεζόν. Παρά το γεγονός ότι είμαστε ακόμα πολύ μακριά από τους πρώτους, έχουμε ταιριάξει το γενικό ποσοστό ανάπτυξης από την έναρξη της σεζόν, κάτι που είναι θετικό.

Στον Καναδά, ο καιρός μπορεί πάντα να διαδραματίσει καίριο ρόλο. Η πρόβλεψη αυτή τη στιγμή φαίνεται καλή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα δεις όταν τραβήξεις τις κουρτίνες το πρωί· αν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με καταγάλανο ουρανό ή γκρίζα σύννεφα και πολύ βροχή. Την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα δούμε και τα δυο.

Μετά από έξι αγώνες, η McLaren ισοβαθμεί με τη Williams στην πέμπτη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών, ενώ οι οδηγοί της βρίσκονται στην όγδοη και ένατη. Ακόμη, τα μηχανικά προβλήματα δεν είναι λίγα για την ομάδα του Woking, με το Magnussen να είναι ο τελευταίος που αντιμετώπισε θέμα (με το PU στο Μονακό). Όμως, ο Eric Boullier έχει μείνει ικανοποιημένος από ένα πράγμα και αυτό δεν είναι άλλο από την απόδοση των οδηγών του.

Kevin Magnussen on track.

Παρά την τρέχουσα έλλειψη μας σε ρυθμό, ο Jenson συνεχίζει να είναι ένας απολύτως φανταστικός πρεσβευτής για την ομάδα. Δεν είναι μόνο ένας φανταστικός οδηγός, αλλά επίσης, κάποιος με την αίσθηση και την εμπειρία για να κατευθύνει την ομάδα και να της δώσει την κατεύθυνση για ανάπτυξη. Η συμβολή του υπήρξε ανεκτίμητη και παραμένει ένας ακούραστος συνεργάτης.

Ο Κέβιν, εξίσου, αποτελεί φανταστικό περιουσιακό στοιχείο μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν. Θα επιθυμεί ένα απροβλημάτιστο Σαββατοκύριακο, μετά από μερικά εξεζητημένα τεχνικά θέματα στους τελευταίους δύο αγώνες, που του στέρησαν μερικούς καλούς βαθμούς.  Σύντομα, σίγουρα θα έχει ένα Σαββατοκύριακο με λιγότερη ατυχία και όταν αυτό συμβεί, νομίζω ότι οι άνθρωποι θα εντυπωσιαστούν από το ρυθμό του, τόσο στις κατατακτήριες, όσο και τον αγώνα, γιατί είναι σαφές ότι έχει το πλήρες πακέτο.

Αναμένουμε λοιπόν το τριήμερο στον Καναδά, για να δούμε πόσο κοντά στους πρώτους μπορεί να βρεθεί η ιστορική McLaren, που διανύει δυο από τις δυσκολότερες σεζόν της ιστορίας της.

[Photo Copyrights: McLaren-Mercedes]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...