Οριστικά το 2016 θα μπει η ομάδα του Gene Haas στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Gene Haas Formula One Press Conference

Επιβεβαιώθηκε τελικά η παράταση στην είσοδο της ομάδας του Gene Haas στη Formula 1. Ο Αμερικανός είναι ο μόνος μέχρι στιγμής που έχει πάρει επίσημη έγκριση για συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αν και τον τελευταίο καιρό ακούγονται όλο και περισσότερες φήμες για άλλη μια ομάδα, με Ρουμάνικα κεφάλαια, την Forza Rossa.

Ο Haas έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες συζητήσεις με τις Ferrari και Mercedes, για να προμηθευτεί κινητήρες, ενώ παράλληλα συνέχιζε τις διερευνητικές επαφές για την αγορά πελατειακών σασί, πιθανός μελλοντικός κανονισμός που βρίσκεται σε συζητήσεις. Αυτό, σε συνδυασμό με καθυστερήσεις στην εύρεση χώρου για την Ευρωπαϊκή έδρα της ομάδας F1 και την κατασκευή νέου εργοστασίου στην Αμερική, τον οδήγησαν στην απόφαση της καθυστέρησης.

Το σχέδιο είναι να παρουσιαστούμε το 2016 και είμαστε πλήρως δεσμευμένοι σε αυτό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία γι ‘αυτό. Πιστεύω πως θα είμαστε καλύτερη ομάδα, διότι θα έχουμε περισσότερο χρόνο για να σχεδιάσουμε και να κάνουμε πολύ περισσότερα από μηχανικής πλευράς στην Kannapolis.

Ήδη εργαζόμαστε από το Νοέμβριο του περασμένου έτους (στην κατασκευή) ενός νέου κτηρίου εκεί, στο πλαίσιο της επέκτασης της ομάδας NASCAR. Σε περίπου ένα μήνα θα έχουμε ανοιχτό τον χώρο για το NASCAR και περίπου ένα μήνα αργότερα, θα έχουμε λειτουργικές τις εγκαταστάσεις της Formula 1.

Ο ίδιος δεν έκρυψε πως ήθελε να μπει στο πρωτάθλημα όσο το δυνατόν νωρίτερα, με σκοπό να κερδίσει η ομάδα του πολύτιμες εμπειρίες. Από την άλλη όμως, θέλει να αποφύγει πάση θυσία μια βεβιασμένη παρουσίαση, που θα οδηγήσει είτε σε οργανωτική αποτυχία, όπως αυτή της US F1, ή σε αγωνιστική, όπως της Mastercard Lola παλαιότερα.

DSC08923

Προσωπικά, πιστεύω πως ο Αμερικανός προσπαθεί επίσης να κερδίσει χρόνο μέχρι τη συνέλευση των ομάδων, που θα γίνει μέσα στον Ιούνιο, ώστε να ξέρει με κάποια σιγουριά τι αλλαγές θα ισχύσουν τα επόμενα χρόνια και κυρίως, τι θα γίνει με τα πελατειακά σασί.

Από τη δική μου πλευρά, πραγματικά θα ήθελα να τρέξουμε το 2015. Ήταν δύσκολο να κάθομαι εκεί και να πω όχι. Πιστέψτε με, πραγματικά ήθελα να μπω (το 2015 στο πρωτάθλημα). Ο πρώτος χρόνος πάντα είναι δύσκολος, αλλά πιστεύω ότι περιμένοντας ένα χρόνο, πιθανότατα θα έχουμε μόνο έξι πολύ δύσκολους μήνες, διότι θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι.

Όσο για την Ευρωπαϊκή έδρα που αναφέραμε νωρίτερα, πρώτη επιλογή ήταν το Μιλάνο, όμως απορρίφθηκε εξαιτίας οικονομικών και φορολογικών λόγων. Επόμενος πιθανός προορισμός είναι η Βρετανία, όπου έχει την έδρα της η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της Formula 1.

Είχαμε ένα χρονοδιάγραμμα και βλέπαμε ότι όλα τα γεγονότα καθυστερούσαν, για διάφορους λόγους, κατά ένα μήνα περίπου. Η τελική καθυστέρηση ήταν αυτή στο σχεδιασμό για το άνοιγμα έδρας στο Μιλάνο και στη συνέχεια μάθαμε από τους λογιστές ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε, διότι αυτό θα προκαλούσε φορολογική μας παρουσία εκεί.

Έτσι, αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο να είμαστε 100 τοις εκατό σίγουροι ότι θα αγωνιστούμε, παρά να αγωνιστούμε και να μην καταφέρουμε να τρέξουμε.

Ακόμα ψάχνουμε για έδρα στην Ευρώπη. Η Αγγλία ίσως είναι ο σωστός τόπος για να πάμε, επειδή εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των ομάδων της Formula 1. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα στην Ιταλία, λόγω της φορολογίας εκεί, αλλά ουσιαστικά έχεις ολόκληρη τη F1 στα νότια της Αγγλίας, οπότε αυτή θα ήταν μια πιθανή θέση.

[Photo Copyrights: Getty Images]

ΠηγήForbes

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...