Corrado Lopresto: “Ο Βασιλιάς των κλασσικών αυτοκινήτων”

Σχετικά άρθρα

Corrado Lopresto Cars Collection

Στην Ιταλία (και όχι μόνο…), όταν θέμα συζήτησης είναι τα κλασσικά αυτοκίνητα, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο νου είναι το όνομα του μεγάλου Ιταλού συλλέκτη Corrado Lopresto. Αρχιτέκτων στο επάγγελμα, με πάθος για το κλασσικό αυτοκίνητο, έχει στη συλλογή του μερικές δεκάδες από αυτά, με τα οποία και συμμετέχει στα σπουδαιότερα Concours of Elegance ανά την υφήλιο.

Η συλλογή του απαρτίζεται από πρωτότυπα, one off και αυτοκίνητα με αριθμό σασί νούμερο1, αποκλειστικά και μόνο ιταλικά και φυσικά μοναδικά στον κόσμο! Για να καταλάβει κανείς το πόσο σπάνιας ομορφιάς, καθώς και το πόσο ιδιαίτερα είναι τα συγκεκριμένα τετράτροχα, αρκεί να ρίξει μια ματιά στα βραβεία που έχει κερδίσει στους διαγωνισμούς κλασσικού αυτοκινήτου από το 2001 που συμμετείχε για πρώτη φορά, τα οποία είναι περισσότερα από 180, εκ των οποίων τα 40 είναι “Best of Show” (καλύτερο αυτοκίνητο ανεξαρτήτως κατηγορίας)! Πιο πρόσφατο βραβείο είναι φυσικά η “Copa d’ oro” (χρυσή κούπα) του Concorso d’ eleganza της Villa d’ Este, που τον καθιστά το μοναδικό παγκοσμίως που την κερδίζει για τέταρτη φορά!

Corrado Lopresto Cars Collection

Λόγω της στενής μας φιλίας είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το γκαράζ του στο Μιλάνο, στο οποίο μας προσκάλεσε για να ταξιδέψουμε μαζί του στο παρελθόν της ιταλικής αυτοκίνησης. Εισερχόμενοι σε αυτό, το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μας ήταν πως ο χώρος αυτός θύμιζε περισσότερο μουσείο, παρά γκαράζ… Τίποτα δεν ήταν αφημένο στην τύχη με τα τετράτροχα “διαμάντια” του τοποθετημένα σε παράταξη και καλογυαλισμένα σαν να βγήκαν την ίδια εκείνη μέρα από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου να μας καλούν να τα πλησιάσουμε, ώστε να ανακαλύψουμε τα μυστικά τους.

Corrado Lopresto Cars Collection

Αν και αμήχανοι, λόγω του ότι δεν ξέραμε ποιο αυτοκίνητο να πρωτοκοιτάξουμε, ξεκινήσαμε την περιήγησή μας στο παρελθόν από την παλαιότερη Lancia που υπάρχει στον κόσμο (Αlpha, 1908) και η οποία παρά τα 106 της χρόνια είναι πλήρως λειτουργική! Δίπλα της δέσποζε η επιβλητική Isotta Fraschini 8A SS Castagna (1930), για την οποία τα λόγια είναι περιττά και ενδεικτικά αναφέρουμε πως η αξία της το 1930 ισοδυναμούσε με αυτή από 7 Rolls Royce και 59 Fiat! Λίγα εκατοστά πιο πέρα και με φόντο τα δεκάδες βραβεία του αρχιτέκτονα, την εμφάνιση τους έκαναν πέντε από τις Alfa Romeo 6C της συλλογής του, εκ των οποίων οι τρεις (2500 Villa d’ Este, 2500 SS Bertone και 1750 GS Aprile Savona) έχουν κερδίσει την “Copa d’ Oro” του Concorso d’ eleganza της Villa d’ Este. Τέλος, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της μικροσκοπικής Volpe (αλεπού στα Ιταλικά), η οποία είναι και το μικρότερο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ.

Corrado Lopresto Cars Collection

Επειδή η συλλογή του φίλου μας δεν περιορίζεται στα αυτοκίνητα που αναφέραμε παραπάνω και για να τα περιγράψουμε ένα προς ένα με κάθε λεπτομέρεια θα χρειαζόμασταν περισσότερα από πενήντα άρθρα και όχι… πενήντα γραμμές, σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από το γκαράζ του ώστε να απολαύσετε ιδίοις όμμασι αυτά τα σπάνιας ομορφιάς “τετράτροχα κοσμήματα”!

Ο Corrado Lopresto είναι σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες -αν όχι ο μεγαλύτερος- κλασσικών αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο και δικαιωματικά θεωρείται από πολλούς “ο Βασιλιάς των κλασσικών αυτοκινήτων”!

*Ευχαριστούμε θερμά τον πολύ καλό μας φίλο Corrado Lopresto, που μέσα από τα αυτοκίνητά του μας ταξίδεψε σε μια άλλη εποχή…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...