Οι νικητές του φετινού Concorso d’ eleganza Villa d’este [Photo Gallery – w/videos]

Σχετικά άρθρα

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε επισκεφθήκαμε την ιταλική λίμνη Κόμο και συγκεκριμένα το χωριό Cernobbio, όπου έλαβε χώρα το Concorso d’ eleganza της Villa d’ Este, ένα από τα πλέον φημισμένα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι μεγαλύτεροι συλλέκτες κλασικών αυτοκινήτων, οι οποίοι και παρουσίασαν τα τετράτροχα κοσμήματά τους στο κοινό του ιστορικού Grand Hotel Villa d’ Este. Ferrari, Alfa Romeo, Lancia, Mercedes και Duessenberg ήταν μόνο μερικές από τις μάρκες που μπορούσε να συναντήσει κανείς στους κήπους του ξενοδοχείου, με τις Maserati και Rolls Royce να έχουν την τιμητική τους, με δύο κατηγορίες αφιερωμένες σε αυτές, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 και 110 χρόνων ζωής αντίστοιχα.

Νικήτριες αυτών αναδείχτηκαν η Maserati V4 Sport Spider Zagato (1929) και η Rolls Royce Phantom II Boattail (1934), ενώ δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο το Fiat Abarth 2000 Scorpione (1969) του διάσημου Ιάπωνα συλλέκτη Shiro Kosaka, το οποίο αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία F. Τέλος, η μοναδική στον κόσμο Alfa Romeo 6C 1750 GS Aprile (1931) του αρχιτέκτονα Corrado Lopresto σάρωσε όλα τα βραβεία κατακτώντας μεταξύ άλλων και την Coppa d’ Oro (τη χρυσή κούπα που απονέμεται στο καλύτερο αυτοκίνητο του διαγωνισμού ανεξαρτήτως κατηγορίας), η οποία είναι η τέταρτη που κατακτά ο μεγάλος Ιταλός συλλέκτης από το 2001 που συμμετείχε για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο διαγωνισμό!

Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2014

Το βραβείο “Trofeo BMW Group” -που απονέμεται από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού- δόθηκε στη Maserati 450 S Roadster (1956) που πήρε τα σκήπτρα από τη Bugatti 57SC Atlantic του Ralph Lauren.

Όπως είθισται τα τελευταία χρόνια, εκτός από τα αυτοκίνητα εποχής, την εμφάνισή τους έκαναν και κάποια concept cars, από τα οποία ξεχώρισαν η εκθαμβωτική Maserati Alfieri, η εκκεντρική Lamborghini 5-95 Zagato και το Mini Superleggera Vision.

alfieri

Νικήτρια της κατηγορίας concept δε θα μπορούσε να ήταν άλλη από τη Maserati Alfieri -στον σχεδιασμό της οποίας συμμετείχε ενεργά ο Αλέξανδρος Λιώκης- η οποία με τον επιθετικό μεν, elegant δε σχεδιασμό της, κατάφερε να κερδίσει τις ψήφους του κοινού. Αναλυτικά τους νικητές κάθε κατηγορίας μπορείς να τους βρεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα