H GM συνεχίζει να απολογείται στο Κογκρέσο

Σχετικά άρθρα

GM CEO Mary Barra Testifies At House Hearing On Ignition Switch Recall

Η Mary Barra χθες βρέθηκε για ακόμη μια φορά ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με τις ελαττωματικές μίζες, με μια γυναίκα μέλος της Αμερικανικής Βουλής να δηλώνει πως τελικά ίσως υπάρχουν περισσότεροι από 100 θάνατοι που να σχετίζονται με τις προβληματικές μίζες της GM. Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 13 θάνατοι και 54 ατυχήματα που προκλήθηκαν από τις μίζες της GM, με την εταιρία να ανακαλεί σχεδόν 6 εκατ. αυτοκίνητά της για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ από την αρχή της χρονιάς έχει ανακοινώσει 44 ανακλήσεις, που καλύπτουν περισσότερα από 20 εκατ. αυτοκίνητα.

Στη κατάθεσή της η Barra επιβεβαίωσε πως η GM αναγνωρίζει τους 13 θανάτους, ενώ δήλωσε πως όλα τα πιθανά θύματα “δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση αποζημίωσης” από το ειδικό ταμείο αποζημιώσεων που ανακοίνωσε προσφάτως η GM.

Στις σχετικές ειδήσεις, η GM δέχτηκε αγωγή ύψους 10 δις δολαρίων από ένα δικηγορικό γραφείο, επειδή οι ενάγοντες θεωρούν πως οι ανακλήσεις μειώνουν την αξία μεταπώλησης των αυτοκινήτων τους. Το δικηγορικό γραφείο Hagens Berman Sobol Shapiro, κατέθεσε την αγωγή στις 18 του Ιούνη, στην οποία οι δικηγόροι ισχυρίζονται πως οι συνεχείς ανακλήσεις της GM φέτος, “έχει αμαυρώσει την εικόνα των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων, και κανένας λογικός καταναλωτής δεν θα θέλει να αγοράσει ένα τέτοιο μεταχειρισμένο.”

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...