Συνεχίζουν τα προβλήματα των ομάδων με κινητήρα Renault

Σχετικά άρθρα

during practice ahead of the Austrian Formula One Grand Prix at Red Bull Ring on June 20, 2014 in Spielberg, Austria.

Μετά και από τον χθεσινό αγώνα, ο Christian Horner δήλωσε και πάλι εκνευρισμένος από την ανικανότητα της Renault να επιλύσει τα προβλήματα του κινητήρα της. Σύμφωνα με τον Helmut Marko, η Red Bull θέλει να έχει έναν κινητήρα ισάξιο με αυτόν της Mercedes, ειδάλλως είναι πολύ πιθανό να ψάξει για κάποιον εναλλακτικό τρόπο για να κινήσει τα μονοθέσιά της. Ο Horner δήλωσε χαρακτηριστικά:

Είχαμε και πάλι πρόβλημα σήμερα. Έχουμε κερδίσει μόνο με τη Renault. Έχουμε κερδίσει 4 πρωταθλήματα με τη Renault. Πρέπει να εμπιστευτούμε (τους ανθρώπους της) ότι θα λύσουν τα προβλήματα που έχουμε. Έχουν υπάρξει τόσα πολλά προβλήματα.

during practice ahead of the Austrian Formula One Grand Prix at Red Bull Ring on June 20, 2014 in Spielberg, Austria.

Παρόλο που ο Helmut Marko πιστεύει πως η Red Bull αποκλείεται να ζητήσει κινητήρες από τη Mercedes, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Αυστριακή ομάδα να κατασκευάσει δικά της power unit, μετά το 2016. Αντιθέτως, ο Christian Horner θεωρεί πολύ δύσκολο για την ομάδα του να κατασκευάσει δικούς της κινητήρες.

Δεν είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε. Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε το μονοθέσιο, δεν είμαστε κατασκευαστές κινητήρων, ούτε και μπορούμε να σχεδιάσουμε έναν. Δεν αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας μας.

Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θέλουμε να είμαστε μπροστά και η Renault πρέπει να λύσει τα θέματα που έχει. Πρέπει να κάνουν αλλαγές για να μην συνεχίσει να συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Είχαμε 8 μονοθέσια με κινητήρα Mercedes στη πρώτη δεκάδα. Δεν είναι τυχαίο.

F1 Testing in Bahrain - Day One

Φυσικά πολλοί βιάστηκαν να κυκλοφορήσουν φήμες που ήθελαν την Red Bull να αλλάζει από το 2015 κιόλας προμηθευτή κινητήρων. Ο Jean-Michel Jalinier της Renault, ξεκαθάρισε πως υπάρχει συμβόλαιο με την Αυστριακή ομάδα μέχρι και το 2016.

Έχουμε 3-ετές συμβόλαιο με την Red Bull Racing, το οποίο τελειώνει το 2016. Εξελίσσουμε τον φετινό κινητήρα για να φτάσουμε τους ανταγωνιστές μας. Ταυτόχρονα δουλεύουμε σκληρά για τον κινητήρα της επόμενης χρονιάς.

Πιστεύω θα φτάσουμε την Mercedes φέτος και θα έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο την ερχόμενη χρονιά, σε συνδυασμό φυσικά με το σασί. Ο κινητήρας του 2015 δεν είναι νέος, είναι εξέλιξη του φετινού. Φυσικά θα εκμεταλλευτούμε όλο το φάσμα των κανονισμών για την κατασκευή του νέου κινητήρα.

ΠηγήSpeedWeek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα