Την επιστροφή στους βαθμούς στοχεύει η Lotus στο Silverstone

Σχετικά άρθρα

Red Bull Ring, Spielberg, Austria. Saturday 21 June 2014. Pastor Maldonado, Lotus E22 Renault. World Copyright: Alastair Staley/LAT Photographic. ref: Digital Image _79P5823

Η δύσκολη φετινή χρονιά συνεχίστηκε για τη Lotus στον αγώνα της Αυστρίας. Οι δυο Ε22 έδειχναν δυσκολοδήγητες σε όλες τις διαδικασίες στο Red Bull Ring, με τους οδηγούς της ομάδας να παλεύουν σε κάθε στροφή να κρατήσουν τα μονοθέσια εντός πίστας και αναμενόμενα να μένουν εκτός Q3 στις κατατακτήριες. Προσθέτοντας στην εξίσωση τον αδύναμο κινητήρα της Renault, τα εκ γενετής προβλήματα που αντιμετωπίζει το μονοθέσιο στις στροφές με χαμηλή ταχύτητα, αλλά και την αλλαγή κιβωτίου του Grosjean, οι βαθμοί ήταν δύσκολη υπόθεση για την ομάδα του Enstone.

Αυτή τη στιγμή, η Lotus βρίσκεται στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος, με μόλις οκτώ βαθμούς και θέλει στο Silverstone να επανέλθει στους τερματισμούς στην δεκάδα, σε μια πίστα που απαιτεί καλή αεροδυναμική ισορροπία, όπως και η Καταλονία, αγώνα στον οποίο ο Grosjean σκόραρε για λογαριασμό της ομάδας τους της βαθμούς φέτος. Η Ε22 θα έχει κάποιες αναβαθμίσεις για τον εντός έδρας αγώνα, με τον τεχνικό διευθυντή, Nick Chester, να δηλώνει:

Προφανώς το Silverstone είναι μια πολύ διαφορετική πίστα σε σχέση με την Αυστρία, με περισσότερες στροφές υψηλής ταχύτητας που θα ταιριάξουν στο αυτοκίνητό μας καλύτερα, αλλά έχουμε επίσης μερικές αναβαθμίσεις συμπεριλαμβανομένης μιας μπροστά πτέρυγας και ενός νέου πατώματος, μερικών διαφορετικών συνδυασμών των αεροδυναμικών εξαρτημάτων για να δοκιμάσουμε και κάποιες νέες ιδέες στο set-up για να εξερευνήσουμε.

Έχουμε κάνει πολλή δουλειά και μηχανικά το μονοθέσιο αποδίδει καλά συγκριτικά με τα πρόσφατα αυτοκίνητά μας. Τώρα δίνουμε περισσότερη προσοχή σε άλλους τομείς, όπως την αεροδυναμική και τα ελαστικά. Είναι θέμα περιορισμού των προβλημάτων και ελπίζω να έχουμε σημαντικές βελτιώσεις στην πορεία.

_R6T9025

Σημαντικότατο ρόλο στη Βρετανία θα παίξει και η καταπόνηση των ελαστικών, αφού η συγκεκριμένη πίστα είναι γνωστό πως ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τα λάστιχα και ο Chester τονίζει πως αυτά δυσκολεύουν ιδιαίτερα τις ομάδες φέτος, οι οποίες έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα από αγώνα σε αγώνα.

Πολλές από τις ομάδες φαίνεται να παλεύουν για να πάρουν με συνέπεια το καλύτερο από τα φετινά ελαστικά. Σε κάποιους αγώνες, ορισμένες ομάδες και οι οδηγοί κάνουν το σωστό, μόνο για να βρεθούν πολύ πίσω στον επόμενο αγώνα. Είναι μία από τις προκλήσεις που έχουμε κάθε σεζόν, το να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση των ελαστικών από τα τρέχοντα αυτοκίνητα, αλλά φέτος φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Το Grand Prix στο Silverstone αποτελεί εντός έδρας αγώνα για την πλειοψηφία των ομάδων, που έχουν τα εργοστάσιά τους στη Βρετανία. Οποιαδήποτε νέα εξαρτήματα είναι εύκολο σχετικά να φτάσουν στην πίστα και αρκετές από αυτές ίσως να φέρουν αναβαθμίσεις ακόμη και ανάμεσα στις επίσημες διαδικασίες.

[Photo Copyrights: LAT Photographic]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...