Αναβαθμίσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ετοιμάζει η Caterham

Σχετικά άρθρα

2014 Spanish F1 GP - Kobayashi - Caterham CT05

Σε συνέχεια των δεσμεύσεων των νέων ιδιοκτητών της Caterham, η ομάδα πήρε το πράσινο φως για να επενδύσει χρήματα σε αναβαθμίσεις, που πιθανότερο είναι να έρθουν στο Βελγικό Grand Prix, μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα της Formula 1. Βασικός στόχος παραμένει η δέκατη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η οποία έρχεται μαζί με αρκετά οικονομικά κέρδη που θα επιτρέψουν στην ομάδα να ανασάνει, απαραίτητα για να διασφαλιστεί το μακροπρόθεσμο μέλλον της. Ο νέος επικεφαλής της ομάδας, Christijan Albers, δήλωσε:

Ναι, θέλω κάποιες αναβαθμίσεις το συντομότερο δυνατόν. Δεν θα είναι εύκολο, επειδή πάντα κοστίζουν πολλά χρήματα, αλλά δουλεύουμε πάνω σε αυτό τώρα.

Φυσικά (η δέκατη θέση είναι απαραίτητη), αλλά δεν πρόκειται να σας πω ότι θα γίνουμε πρωταθλητές, γιατί αυτό θα ήταν μ@λ@κίες. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, θα πρέπει να εργαστούμε πρωτίστως προς μια υγιή κατάσταση, όπου ο καθένας θα μπορεί να επιβιώσει και από εκεί να πιέσουμε. Εμείς πρέπει να πιέσουμε. Προτεραιότητά μου είναι να πάρουμε όσες περισσότερες αναβαθμίσεις γίνεται, με όσο το δυνατόν λογικότερο κόστος.

Εάν ο Tony Fernandes δεν είχε βρει αγοραστή, το πιθανότερο σενάριο ήταν πως η Caterham δεν θα βρισκόταν καν στο Silverstone για το Βρετανικό Grand Prix. Ο Albers, πρώην πιλότος Formula 1 με τις Minardi, Midland και Spyker, πιστεύει πολύ στο project, αλλά τονίζει πως η ομάδα δεν έχει ακόμη σωθεί.

Αν σώσαμε αυτήν την ομάδα; Δεν σώθηκε τίποτα ακόμα. Νομίζω ότι υπάρχει μια πιθανότητα να μπορέσουμε να γυρίσουμε την κατάσταση και να κάνουμε κάτι καλό, αλλά έχουμε κάποιες δύσκολες μέρες μπροστά μας, διότι αποδεικνύεται ότι ήταν λίγο πιο δύσκολο από ό,τι νομίζαμε αρχικά.

Στα πλαίσια αναδιοργάνωσης της ομάδας, η Caterham ανακοίνωσε την εισαγωγή του 25-χρονου Γάλλου, Nathanaël Berthon, στο νεοσύστατο πρόγραμμα νέων οδηγών της, διαφορετικό από το μέχρι πρότινος Caterham Academy. Ο Berthon έχει εμπειρία από Formula 1, έχοντας πάρει μέρος στο τεστ νέων του Abu Dhabi το 2011, για λογαριασμό της HRT, ενώ τα τελευταία δυόμιση χρόνια αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του GP2, έχοντας μια νίκη πέρυσι στην Ουγγαρία.

[Photo Copyrights: LAT Photographic]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα