Η Opel ετοιμάζει νέο κέντρο εξέλιξης κινητήρων

Σχετικά άρθρα

Opel-Motoren-Testzentrum-291685

H Opel ξεκινά σήμερα τη κατασκευή του νέου της κέντρου εξέλιξης κινητήρων στο Rüsselsheim. Σε αυτό θα επενδύσει 210 εκατ. ευρώ, ώστε εκεί να δημιουργήσει ένα συγκροτήματα κτιρίων συνολικού εμβαδού περίπου 36.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2017.

Εκεί οι μηχανικοί και τεχνικοί της Opel θα εξελίσσουν τους κινητήρες του μέλλοντος. Σε αυτό θα στεγάζονται 43 πάγκοι δοκιμών επιδόσεων τελευταίας γενιάς, με το κέντρο να εντάσσεται στο μηχανολογικό δίκτυο του Οργανισμού GM Powertrain. Λόγω των διεθνώς συγχρονισμένων μεθόδων δοκιμών και λογισμικού, τα ευρήματα μπορούν να αναλύονται και να υλοποιούνται με βέλτιστο τρόπο.

Opel-Motoren-Testzentrum-289644

Ο Steven Kiefer, Επικεφαλής του τμήματος GM Powertrain, δήλωσε:

Για εμάς, το Rüsselsheim είναι το κέντρο εξέλιξης μικρών και μεσαίων βενζινοκινητήρων. Βασιζόμαστε στη διεθνώς δικτυωμένη Γερμανική μηχανολογία και με την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων, προσφέρουμε βέλτιστες εργασιακές συνθήκες για τους ειδικούς μας. Σημαντικές νέες γενιές κινητήρων θα δημιουργηθούν στο Rüsselsheim, καθώς και οι εφαρμογές τους για τις αγορές όπου δραστηριοποιείται η GM. Οι νέες εγκαταστάσεις πληρούν τα παγκοσμίως ενιαία τεχνικά πρότυπα και αυξάνουν την ευελιξία, ταχύτητα εξέλιξης και απόδοση ολόκληρου του γκρουπ.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Νέο Κέντρο Εξέλιξης Κινητήρων του Μέλλοντος από την Opel

  • Επένδυση 210 εκατομμυρίων Ευρώ στο Rüsselsheim
  • Προηγμένες εγκαταστάσεις για την εξέλιξη και δοκιμή καθαρών κινητήρων
  • 43 σύγχρονοι πάγκοι δοκιμών επιδόσεων, έτοιμοι μέχρι το 2017

Η Opel ξεκινά ένα σημαντικό κατασκευαστικό έργο στην έδρα της στο Rüsselsheim: Η εταιρία συνεχίζει την επενδυτική της επέλαση, διαθέτοντας 210 εκατομμύρια ευρώ στην ανέγερση ενός συγκροτήματος κτιρίων – το ψηλότερο από τα οποία θα είναι επταώροφο – στο νοτιοδυτικό τομέα των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Κέντρου Τεχνικής Εξέλιξης (ITDC). Σε μία επιφάνεια συνολικού εμβαδού περίπου 36.000 τετραγωνικών μέτρων, από το 2017 μηχανικοί και τεχνικοί θα εξελίσσουν τους κινητήρες του μέλλοντος. Το νέο κέντρο θα στεγάζει επίσης 43 πάγκους δοκιμών επιδόσεων τελευταίας γενιάς.

Η τελετή θεμελίωσης του σημαντικού αυτού project πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο CEO Dr. Karl-Thomas Neumann, ο Επικεφαλής του Συμβουλίου Εργαζομένων της Opel Dr. Wolfgang Schäfer-Klug, ο Αντιπρόεδρος του Τομέα Κινητήρων της GM Steven Kiefer, το Μέλος Δ.Σ. της Opel Michael Ableson υπεύθυνος Μηχανολογίας, και δύο υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη: ο Υπουργός Οικονομικών της Έσσης, Tarek Al-Wazir και ο Δήμαρχος του Rüsselsheim, Patrick Burghardt.

«Με τη νέα επένδυση δείχνουμε ξεκάθαρα ότι η Opel επιστρέφει, ότι η Opel επιτίθεται» δήλωσε ο Karl-Thomas Neumann. «Η προϊοντική μας επέλαση είναι σε πλήρη ανάπτυξη – και οι κινητήρες είναι πολύ σημαντικό μέρος αυτής της επέλασης.»

Το κατασκευαστικό πρόγραμμα αποτελεί τμήμα της επένδυσης που ανακοινώθηκε πέρσι και προβλέπει 230 εκατομμύρια ευρώ για νέες εγκαταστάσεις δοκιμών και μηχανολογίας στο ITDC και στο Κέντρο Δοκιμών του Rodgau-Dudenhofen. Το μερίδιο του λέοντα – δηλαδή 210 εκατομμύρια ευρώ – επενδύεται στις εγκαταστάσεις του Rüsselsheim. Το συγκρότημα θα καλύψει μία περιοχή περίπου 13.000 τετραγωνικών μέτρων νότια των σιδηροτροχιών και δυτικά της Πύλης 45 στο Rüsselsheim, παράλληλα στο Rugbyring. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κτιριακή επένδυση στο Rüsselsheim από το 2002 που άνοιξε το νέο εργοστάσιο παραγωγής.

Το κέντρο αυτό εντάσσεται στο μηχανολογικό δίκτυο του Οργανισμού GM Powertrain. Λόγω των διεθνώς συγχρονισμένων μεθόδων δοκιμών και λογισμικού, τα ευρήματα μπορούν να αναλύονται και να υλοποιούνται με βέλτιστο τρόπο. Ο Steven Kiefer, Επικεφαλής του τμήματος GM Powertrain, δήλωσε, «Για εμάς, το Rüsselsheim είναι το κέντρο εξέλιξης μικρών και μεσαίων βενζινοκινητήρων. Βασιζόμαστε στη διεθνώς δικτυωμένη Γερμανική μηχανολογία και με την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων, προσφέρουμε βέλτιστες εργασιακές συνθήκες για τους ειδικούς μας» συνέχισε ο Kiefer. «Σημαντικές νέες γενιές κινητήρων θα δημιουργηθούν στο Rüsselsheim, καθώς και οι εφαρμογές τους για τις αγορές όπου δραστηριοποιείται η GM. Οι νέες εγκαταστάσεις πληρούν τα παγκοσμίως ενιαία τεχνικά πρότυπα και αυξάνουν την ευελιξία, ταχύτητα εξέλιξης και απόδοση ολόκληρου του γκρουπ.»

Ένα νέο κτίριο σύμβολο της επέλασης κινητήρων

Το κατασκευαστικό έργο του Rüsselsheim είναι χειροπιαστό παράδειγμα της επέλασης κινητήρων της Opel. Το 2018, η Opel θα λανσάρει 27 νέα μοντέλα και 17 νέους, οικονομικούς κινητήρες. Με την ανανεωμένη προϊοντική γκάμα, το μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη θα αυξηθεί σημαντικά στο 8% μέχρι το 2022. Το Μέλος του Δ.Σ., υπεύθυνος Μηχανολογίας, Michael Ableson, δήλωσε, «Εξετάζουμε μία μεγάλη ποικιλία μελλοντικών τεχνολογιών κίνησης που είναι πιο οικονομικές και περιβαλλοντικά συμβατές. Ο κινητήρας καύσης εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο, λόγω των πολλών δυνατοτήτων του. Σαν πρωτοπόρος των καθαρών συστημάτων κίνησης, η Opel δεν στοχεύει μόνο να ξεπεράσει τα αυστηρά όρια εκπομπών CO2 αλλά και να διασφαλίσει οδηγική απόλαυση και άριστες επιδόσεις.»

Ο Επικεφαλής του Συμβουλίου Εργαζομένων, Schäfer-Klugsaid δήλωσε: «Σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, από την αρχή υποστηρίξαμε την επένδυση με σκοπό τη διατήρηση και επέκταση των θέσεων εργασίας στον τομέα της μηχανολογίας. Γι’ αυτό, χαίρομαι που σήμερα τίθεται ο θεμέλιος λίθος. Είναι μια ακόμα απόδειξη ανάπτυξης και διασφάλισης θέσεων εργασίας στην Opel.»

Ο Υπουργός Οικονομικών της Έσσης, Tarek Al-Wazir, επαίνεσε τη δέσμευση της Opel στην περιοχή: «Είμαι σίγουρος ότι η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 θα είναι πάντα σημαντικά για τους πελάτες μας. Γι’ αυτό, το νέο κέντρο εξέλιξης αποδοτικών κινητήρων είναι μία ευφυής επένδυση βιοκλιματικού χαρακτήρα. Χαίρομαι που η Opel επενδύει τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων σε αυτές τις μελλοντικές τεχνολογίες στην περιοχή Rhine-Main.»

Ο δήμαρχος του Rüsselheim, Patrick Burghardt θεωρεί επίσης ότι το κτιριακό συγκρότημα εξέλιξης κινητήρων σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την πόλη: «Δεν έχει χτιστεί εδώ και πολύ καιρό μία νέα εγκατάσταση τέτοιου μεγέθους. Το Rüsselsheim και η Opel δεν κουβαλάνε μόνο μία μακρά, πλούσια παράδοση, αλλά διασφαλίζουν και μελλοντικές προοπτικές.»

[/learn_more]

ΠηγήOpel

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...