91877338206222752

Μετά την έκδοση παραγωγής, ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί και η αγωνιστική έκδοση της Lamborghini Gallardo. Οπότε, την θέση της Gallardo LP570-4 Super Trofeo, θα πάρει η Huracan LP610-4 Super Trofeo.

Κρίνοντας από το όνομα, η Lamborghini θα διατηρήσει τον “πολιτικό”, ατμοσφαιρικό V10 των 5.2 λίτρων στο κέντρο της Huracan, ο οποίος θα αποδίδει 610 άλογα. Ωστόσο, αυτός θα περιβάλλεται από ένα ελαφρύτερο και πιο αεροδυναμικό αμάξωμα με αποτέλεσμα η Huracan Super Trofeo να είναι ταχύτερη. Βασιζόμενοι σε αυτό και μόνο το teaser δεν μπορούμε να πούμε πολλά για την αγωνιστική Huracan. Σίγουρα, η μάσκα έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές για αύξηση της αεροδυναμικά παραγόμενης, κάθετης δύναμης αλλά και για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για ψύξη. Πιθανότατα, παρότι δεν φαίνεται στην φωτογραφία, στο πίσω μέρος να υπάρχει μία μεγάλη αεροτομή, πιο ακραίος διαχύτης ενώ η ανάρτηση αναμένεται να είναι χαμηλότερη και σκληρότερη και το εσωτερικό, “γυμνό”.

Η αγωνιστική Huracan Super Trofeo, θα αγωνιστεί στο Blancpain Super Trofeo Series της επόμενης χρονιάς, δίπλα από την Gallardo Super Trofeo αφού η Lamborghini έχει ήδη ανακοινώσει πως οι ιδιοκτήτες των αγωνιστικών Gallardo θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα οχήματα τους. Ωστόσο, τα δύο μοντέλα, θα αγωνίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες.