Η Volkswagen θέλει να εξαγοράσει την Fiat. Η Fiat και η Volkswagen το διαψεύδουν [Ανανεωμένο-2]

Σχετικά άρθρα

vw fiat volkswagen giat

Ανανέωση: Η Fiat Chrysler Automobiles με ανακοίνωσή της αρνείται τις συνομιλίες. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η Fiat δηλώνει πως δεν πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες με την Volkswagen σχετικά με μια πιθανή συγχώνευση.

Ανανέωση 2: Τις φήμες, διέψευσε και η Volkswagen που αναφέρει:

Εστιάζουμε στο να αποκομίσουμε την αποτελεσματικότητα εντός του Group

Αν αληθεύει ένα άρθρο το γερμανικού Manager Magazin, τότε η Volkswagen θέλει να εξαγοράσει όλο τον όμιλο Fiat Chrysler Automobiles. Το γερμανικό μέσο επικαλείται ανώνυμες πηγές εκ των έσω, συμπληρώνοντας πως η Fiat θέλει να στρέψει τη προσοχή της στη Ferrari, αφήνοντας πίσω τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του ομίλου.

Σύμφωνα με το Manager Magazin, οι διοικήσεις της VW και της Fiat απέχουν αρκετά από την επίτευξη συμφωνίας, μη συμφωνώντας στην πιθανή τιμή πώλησης. H Volkswagen ευελπιστεί πως εξαγοράζοντας την Fiat Chrysler, θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο διανομής της Chrysler στις Η.Π.Α, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη συγκεκριμένη αγορά η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου.

Τίποτα το πιο συγκεκριμένο δεν αναφέρει το Γερμανικό μέσο, το οποίο προκάλεσε αύξηση στη μετοχή της Fiat κατά 5% (7,98 ευρώ), ενώ η αντίστοιχη μετοχή της VW, έπεσε κατά 1,5% (186,7 ευρώ). Καμία από τις δύο εταιρίες δεν θέλησε να σχολιάσει την είδηση, ούτε και η Exor, η εταιρία της οικογένειας Agnelli, η οποία κατέχει το 30% των μετοχών της Fiat.

Ο Martin Winterkorn, το μεγάλο κεφάλι του VW Group, είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο, κατά την ετήσια συνέντευξη τύπου, πως η VW θέλει να αποκτήσει και δωδέκατο brand, ενώ με τα ταμειακά διαθέσιμα να αγγίζουν τα 18 δισ. ευρώ έως τα τέλη του Μάρτη, έχει επανειλημμένα εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την Alfa Romeo, με τον CEO της Fiat, Sergio Marchionne να δηλώνει ξεκάθαρα πως η Alfa Romeo δεν πωλείται.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr