Η Tesla διέκοψε τη λειτουργία στο εργοστάσιό της ώστε να το ετοιμάσει για τη παραγωγή του Model X

Σχετικά άρθρα

tesla model x

Η Tesla, όπως αναφέρει το Bloomberg, έχει βάλει στο ρελαντί τη παραγωγή του εργοστασίου της στο Freemont της Καλιφόρνια, ώστε αυτό να αναβαθμιστεί για να μπορεί να κατασκευάσει το Model X. Η εταιρία θα επενδύσει 100 εκατ. δολάρια στο εργοστάσιό της, ώστε να προσθέσει 25 νέα ρομπότ, αλλά και να εκσυγχρονίσει τις γραμμές συναρμολόγησης, για να μπορούν αυτές να κατασκευάζουν το νέο Model X από τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Τα νέα ρομπότ θα αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου κατά 25%, με τις εργασίες στο εργοστάσιο να ολοκληρώνονται μέσα σε 2 εβδομάδες. Το δεύτερο μοντέλο της εταιρίας του Elon Musk θα βγει στην αγορά το 2015, ενώ λειτουργικά πρωτότυπα θα ξεκινήσουν δοκιμές κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Η Tesla περιμένει πως το Model X θα είναι πιο δημοφιλές από το Model S.

Να θυμίσω πως το επερχόμενο ηλεκτρικό, 7-θέσιο crossover/SUV της Tesla, θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Model S και θα χρησιμοποιεί (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) τις ίδιες μπαταρίες. Ωστόσο θα προσφέρεται αποκλειστικά ως τετρακίνητο ενώ όπως θα διατηρήσει τις λεγόμενες “Falcon doors”, δηλαδή τις πίσω πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω (αλά DeLorean DMC-12). Η Tesla έχει ήδη δεχθεί περισσότερες από 6.000 προπαραγγελίες ενώ η τιμή του θα ξεκινά από τις $60.000 περίπου.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...