Η Lotus έχει ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό του μονοθεσίου για το 2015

Σχετικά άρθρα

_SBL2349

Η περσινή χρονιά των 314 βαθμών, των 14 βάθρων και της μιας νίκης, μοιάζει πολύ μακρινή για την ομάδα της Lotus. Φέτος, ο Romain Grosjean έχει καταφέρει να βαθμολογηθεί μόλις δυο φορές, έχοντας καταλάβει δυο όγδοες θέσεις, ενώ ο Pastor Maldonado δεν έχει ακόμη κατακτήσει κάποιο βαθμό. Ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας, Nick Chester, τονίζει πως δεν θα εγκαταλειφθεί η προσπάθεια βελτίωσης της Ε22 και παράλληλα αποκαλύπτει πως ο σχεδιασμός του νέου μονοθεσίου έχει ήδη προχωρήσει.

Προφανώς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε βαθμούς στην Ουγγαρία και στη συνέχεια, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, η εξέλιξη του φετινού αυτοκινήτου θα συνεχιστεί. Πιθανότατα να υπάρξει ένα ακόμη σημαντικό πακέτο νέων τμημάτων και στη συνέχεια μια σειρά από μικρότερες, απλούστερες αναβαθμίσεις, για να μας δώσουν σχετικά εύκολα κάποια απόδοση προς το τέλος της σεζόν.

Σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, βρισκόμαστε ήδη αρκετά μπροστά στο σχεδιασμό του αυτοκινήτου του επόμενου έτους. Φαίνεται αρκετά ελπιδοφόρο, με μερικά πολύ ευδιάκριτα διαφορετικά χαρακτηριστικά, σε σχέση με το φετινό μονοθέσιο.

Το δύσκολο 2014, έγινε ακόμη χειρότερο για τη Lotus, μετά από τη μη χρησιμοποίηση του FRIC. Η ομάδα είχε στο μονοθέσιό της ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα και η έλλειψη αυτού, την επηρέασε αρκετά στο Γερμανικό Grand Prix.

Nick Chester

Ήταν δύσκολο (να προσαρμοστούμε). Είμαι βέβαιος ότι δυσκολευτήκαμε με το ρυθμό μας στις κατατακτήριες, εξαιτίας αυτού. Ο ρυθμός μας στον αγώνα ήταν καλύτερος, αλλά ίσως αυτό να έγινε επειδή δεν φθείρουμε πολύ τα ελαστικά μας. Είναι σαφές ότι είχαμε ένα πολύ ανεπτυγμένο FRIC ή υδραυλικά συνδεδεμένο σύστημα ανάρτησης, έτσι έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε πάνω στο set-up, για να πάρουμε τα μέγιστα από την αλλαγή.

Πρόσφατα ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Pastor Maldonado και για την επόμενη σεζόν, με τον αναπληρωτή επικεφαλής της ομάδας, Federico Gastaldi, να κάνει ξεκάθαρο πως θέλουν να κρατήσουν και τον Grosjean.

Ο Romain αποτελεί μέρος της οικογένειας της Lotus F1 Team εδώ και πολλά χρόνια, από τις ημέρες του στο GP2. Ας είμαστε όμως ειλικρινείς, ο Romain είναι ένας πραγματικά κορυφαίος οδηγός και δεν είναι ευχαριστημένος με τη φετινή σεζόν και αυτό, φυσικά, αντικατοπτρίζεται από όλους στην ομάδα.

Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τίποτα ακόμα, καθώς ο σωστός χρόνος θα είναι όταν είμαστε και οι δυο πλευρές σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι σίγουρα η πρόθεση του Romain είναι να μείνει στο Enstone και να συνεχίσει αυτή την εξαιρετική συνεργασία.

[Photo Copyrights: LAT Photographic/Lotus F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα