Bottas: Μπορώ να τερματίσω 3ος στο πρωτάθλημα

Σχετικά άρθρα

Valtteri Bottas

Αν εξαιρέσουμε τη μάχη για την πρώτη θέση, το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα οδηγών επικεντρώνεται στη μάχη για την τρίτη θέση. Ο Daniel Ricciardo ανέβηκε στην τρίτη θέση ύστερα από το Καναδικό Grand Prix κι εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί, έχοντας τον Fernando Alonso πίσω του, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μόλις 9 βαθμοί (106 έναντι 97).

Αυτός, όμως, που ακολουθεί ανοδική πορεία είναι ο Valtteri Bottas, που βρίσκεται στην 5η θέση με 91 βαθμούς. Ο οδηγός τής Williams, που είναι ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη για φέτος, έχει 3 συνεχόμενους τερματισμούς στο βάθρο και αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη απειλή για την κατάληψη της θέσης πίσω από το δίδυμο της Mercedes. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι μπορεί να βρεθεί μπροστά από μεγάλα ονόματα, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των μονοθεσίων στο δεύτερο μισό.

Πιστεύω ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο και διπλούς βαθμούς στον τελευταίο αγώνα, έτσι πολλά μπορούν να συμβούν. Προσωπικά, θεωρώ ότι θα πρέπει να στοχεύουμε στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών. Νομίζω ότι είναι πιθανό φέτος με το αυτοκίνητο που έχουμε, αν συνεχίσουμε να το βελτιώνουμε όπως μέχρι στιγμής, επομένως αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος.

Ο Φινλανδός εντυπωσίασε και στις χθεσινές κατατακτήριες, με τον 3ο καλύτερο χρόνο που σημείωσε. Η ουγγρική πίστα θεωρητικά δεν ταιριάζει στην FW36, όμως ο 24χρονος έδειξε ότι η βρετανική ομάδα μπορεί να φύγει με καλή βαθμολογική συγκομιδή, ενώ ο Felipe Massa ίσως είναι πιο ανταγωνιστικός σήμερα, ξεκινώντας τον αγώνα από την 6η θέση.

Γνωρίζαμε ότι η Red Bull θα είναι πραγματικά γρήγορη εδώ και η Ferrari επίσης, και προφανώς η Mercedes. Όπως είπε ο Seb, θεωρητικά η πίστα δεν είναι η καλύτερη για εμάς, αλλά καταφέραμε να δουλέψουμε καλά σαν ομάδα και να φέρουμε κάποιες αναβαθμίσεις, οι οποίες δούλεψαν πραγματικά καλά.

Προφανώς, χάσαμε κάποια πρόσφυση σε σχέση με τ’ άλλα μονοθέσια, αλλά σήμερα, νομίζω ότι μια καλή ημέρα για εμάς. Η 3η και η 6η θέση είναι μια καλή ευκαιρία εδώ για να πάρεις κάποιους καλούς βαθμούς.

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...