Εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ηλεκτρικό μονοθέσιο 700 ίππων

Σχετικά άρθρα

AEGF

Η FIA, θέλοντας να δείξει το οικολογικό της πρόσωπο -πέρα από τις αλλαγές στη Formula 1-, δημιούργησε την ηλεκτρική κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την οποία και την ονόμασε Formula E. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να είναι η ηλεκτρική μορφή τής Formula 1, μιας και τα 270 περίπου άλογα που θα παράγουν τα ηλεκτρικά μονοθέσια δεν μπορούν ν’ ανταγωνιστούν σε καμία περίπτωση τη δύναμη που παράγουν τα μονοθέσια τής Formula 1 (περίπου 760 άλογα μαζί με το ERS).

Μια εταιρεία, όμως, σχεδιάζει να κατασκευάσει την ηλεκτρική έκδοση ενός μονοθεσίου Formula 1. Είναι η Quimera Responsible Racing και το project ονομάζεται All Electric Grand Formula (AEGF). Η ισπανική εταιρεία έχει στόχο να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο που θα κινείται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και θα παράγει περίπου 700 άλογα ή 525 kW.

Για να γίνει αυτό, χρειάζονται προφανώς αρκετά χρήματα, για τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την τελική κατασκευή, και η Quimera συνεργάζεται με την Altran, η οποία έχει δώσει €4.000.000 στους Ισπανούς για Έρευνα και Ανάπτυξη αντίστοιχων projects, με τον επί κεφαλής τής Quimera, Javier de Rocafort, να λέει:

Θέλουμε να κατανοήσουμε τη νέα τεχνολογία και εναποθέτουμε όλες μας τις προσπάθειες για το R&D (Research & Development, ή Έρευνα και Ανάπτυξη), ώστε να κάνουμε τη διαφορά. Πιστεύουμε στην προσέγγισή μας για το μέλλον της κινητικότητας και το μέλλον των motorsports.

Έχουμε ήδη δουλέψει πάνω στο αυτοκίνητο για έναν χρόνο τώρα. Είναι ένα project με απίστευτες προκλήσεις. Τόσο η Altran όσο κι εμείς είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ετοιμάζουμε αυτό το όχημα και θα θέλαμε πολύ να το τελειώσουμε κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον.

Σίγουρα η ιδέα τους ακούγεται αρκετά ενδιαφέρουσα και μένει να δούμε αν και πότε η εταιρεία θα δώσει σάρκα και οστά στο συγκεκριμένο όχημα, το οποίο μπορείς να δεις στη συνέχεια σε rendering εικόνες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...