Αυτό είναι το Audi Airomorph, μια πτυχιακή εργασία που μας δείχνει πως θα είναι τα αγωνιστικά του Le Man στο μέλλον

Σχετικά άρθρα

audi-airomorph-concept-001-1

Όταν είσαι φοιτητής σε μια πανεπιστημιακή σχολή με θέμα το σχεδιασμό αυτοκινήτου, η διπλωματική σου θα έχει να κάνει με την δημιουργία ενός σχεδίου και κατ’επέκταση ενός πρωτοτύπου. Τρανό παράδειγμα η Alfa Romeo Gloria του δικού μας Αλεξάνδρου Λιώκη, που αποτέλεσε την πτυχιακή του για το πανεπιστήμιο IED του Τορίνο.

audi-airomorph-concept-005-1

Ο Eric Kim, που πρόσφατα αποφοίτησε από το Art Center College of Design της Pasadena, στη Καλιφόρνια, δημιούργησε το συγκεκριμένο φουτουριστικό αγωνιστικό πρωτότυπο Audi για αγώνες αντοχής. Το ονόμασε Airomorph μας δείχνει πως φαντάζεται ο Kim το μέλλον της Audi στο Le Mans που διαθέτει ρυθμιζόμενα υφασμάτινα πάνελ που τελειοποιούν την αεροδυναμική του αυτοκινήτου καθώς αυτό τρέχει, τεχνολογία εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά καταμαράν.

Η φιλοσοφία του αμαξώματος θυμίζει αυτή που χρησιμοποιούσε το BMW Gina, αν και ο Kim λέει ότι δεν αποτέλεσε έμπνευση για τον σχεδιασμό του. Το σώμα είναι φτιαγμένο από ένα ενιαίο κομμάτι, ανθεκτικό στο τέντωμα, που τοποθετείται πάνω από το σασί. Οι υφασμάτινες άγκυρες στους τροχούς, εμπρός και πίσω με κινούμενα καλώδια, και οι υδραυλικοί ενεργοποιητές τραβούν τα καλώδια για να μετατοπίσουν τα αεροδυναμικά μέρη, όπως απαιτείται.

audi-airomorph-concept-008-1
To Airomorph σίγουρα μας δείχνει μια ενδιαφέρουσα άποψη για το μέλλον και έναν έξυπνο τρόπο για την επίδραση των ενεργών αεροδυναμικών μερών, ωστόσο θεωρώ πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα. Τέλος, να αναφέρω ότι ο Eric εργάζεται πλέον ως σχεδιαστής αυτοκινήτων στη Ford στο Irvine, της Καλιφόρνιας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...