Το Caparo T1 Evolution θα κοστίζει 1,1 εκατ. ευρώ!

Σχετικά άρθρα

Caparo T1 Evolution

Πριν μια ενδομάδα η Caparo ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει το T1 Evolution και πρόσφατα ένας εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε σε Ολλανδικό μέσο ότι το νέο αυτοκίνητο, που αυτή τη περίοδο βρίσκεται σε φάση εξέλιξης και είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία από τους υποψήφιους πελάτες, θα κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 1,1 εκατ. ευρώ!!!

Caparo T1 Evolution

Την λες εξωφρενικά μεγάλη τιμη για ένα τέτοιο αυτοκίνητο, πόσο μάλλον αν αναλογιστούμε ότι το “απλό” Caparo T1 κόστιζε περίπου 300.000 ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για αύξηση τιμής 350%. Αυτό που ακόμα παραμένει άγνωστο είναι αν το T1 Evolution θα είναι street-legal, όπως το “απλό” Τ1, με τις επιδόσεις του track car να είναι σίγουρα καλύτερες από το προηγούμενο, που χρειαζόταν για τα 0-100 χλμ/λωρα 2,5 δευτ., με την τελική του να ξεπερνάει τα 330 χλμ/ώρα.

Όπως προδίδει και το όνομά του, το αυτοκίνητο θα πρόκειται για εξέλιξη του Τ1, το οποίο παρουσιάστηκε το 2006 και φορούσε έναν 3,5-λίτρων V8 κινητήρα απόδοσης 575 ίππων στις 10.500 σ.α.λ. και 430 Nm στις 9.000 σ.α.λ.

Caparo T1 Evolution

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ιπποδύναμη του T1 Evolution δεν υπάρχουν, παρά μόνο ότι θα είναι τουλάχιστον 700 άλογα, όσα έβγαζε το Τ1 όταν χρησιμοποιούσε καύσιμο τη μεθανόλη. Επίσης, αλλαγές θα υπαρχουν και στην ανάρτηση, ενώ θα διαθέτει ABS, ESP και traction control. Στο σασί θα γίνουν οι κατάλληλες τροποποιήσεις για να αντέξει την παραπάνω δύναμη αλλά και να γίνει πιο ασφαλές στις αντιδράσεις του, ενώ στο σπαρτιάτικο εσωτερικό του θα κυριαρχεί μια ψηφιακή οθόνη που θα δείχνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Η Caparo αναφέρει ότι τα μέρη του αμαξώματος θα είναι βαμμένα σε ασημί, χρυσό και πλατίνα, ενώ θα υπάρχει και το πακέτο Virtual Engineer, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες το τι είναι αυτό.

Πηγήtelegraaf.nl

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...