O μύθος της Eau Rouge σε ένα video

Σχετικά άρθρα

232666

Η στροφή Eau Rouge(σύμπλεγμα στροφών καλύτερα) είναι μία από τις πιο ιστορικές στροφές του πρωταθλήματος, καθώς ο βαθμός δυσκολίας της είναι τέτοιος που κατά την άποψη μου την κάνει την πιο απαιτητική στροφή στην F1, την πιο αντρική θα έλεγα καλύτερα.

Δεν είναι η καμπύλη της στροφής που δυσκολεύει τους οδηγούς, όσο η ταχύτητα και η μεγάλη υψομετρική διαφορά της εισόδου με την έξοδο που την καθιστούν σχεδόν τυφλή.

Οι οδηγοί προσπαθούν να περάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από αυτή, έτσι ώστε να έχουν τη μέγιστη ταχύτητα για την επόμενη μεγάλη ευθεία που έρχεται. Σε περίπτωση που ένας οδηγός δεν πάρει σωστά την στροφή Eau Rouge χάνει αρκετό από τον ρυθμό του με αποτέλεσμα να είναι πιο αργός στο συνολικό χρόνο του γύρου ή να τον προσπεράσει κάποιος άλλος οδηγός στο τέλος της ευθείας που ακολουθεί.

Στο video που ακολουθεί μπορείς να δεις πως οι οδηγοί από το παρελθόν μέχρι και σήμερα βάση δυνατοτήτων των μονοθεσίων τους έπαιρναν την Eau Rouge.


ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr