Τετρακίνητο turbo Toyota GT86 με 300 άλογα;

Σχετικά άρθρα

Toyota GT 86-2015 spy photos in Nurburgring

Φήμες από την Ιαπωνία κάνουν λόγω πως η Toyota ετοιμάζει την turbo τετρακίνητη έκδοση του GT86. Κίνηση θα παίρνει από έναν τετρακύλινδρο 2,5-λίτρο turbo κινητήρα της Subaru, πιθανώς τον ίδιο που φορά το WRX STI, που στη περίπτωση του GT 86 θα αποδίδει 300 άλογα και θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το πότε θα βγει στη παραγωγή είναι ακόμη κάτι που δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά η λογική λέει πως η Toyota θα το παρουσιάσει προς τα τέλη του έτους. Πριν μερικούς μήνες είδαμε ένα μυστήριο GT 86 να δοκιμάζεται στο Nürburgring, το οποίο φορούσε αρκετά carbon μέρη στο σώμα του και μεγάλη πίσω αεροτομή και ίσως μας δείχνει τη συγκεκριμένη έκδοση.

Ο αρχιμηχανικός του GT 86, Tetsuya Tada, σε παλαιότερες δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί πως η facelift έκδοση του GT 86 ίσως θα διαθέτει μεγαλύτερο boxer κινητήρα ή νέα εισαγωγή αέρα και νέα εξάτμιση στον υπάρχον boxer, προερχόμενα από την Gazoo Racing, με την τελική σχέση στο κιβώτιο να αλλάζει, σε μια προσπάθεια της Toyota να κάνει το αυτοκίνητο πιο “ζωντανό”.

Πηγή4WheelsNews

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr