Teaser: Το νέο Opel Karl αποκαλύπτεται [w/video]

Σχετικά άρθρα

Opel Karl: The new five-door entry-level model expands Opel’s small car range

Η GM έδωσε στη δημοσιότητα την παραπάνω φωτογραφία που μας δείχνει το νέο μοντέλο που ετοιμάζει η Opel και Vauxhall για την αντικατάσταση του Agila, το οποίο κυκλοφορεί από το 2007. Το νέο μοντέλο θα ονομάζεται Karl, θα έχει μήκος 3,68 μέτρα και θα κάνει το ντεμπούτο του το καλοκαίρι του 2015, φέρνοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με το Adam, μόνο σε ένα πρακτικό και οικονομικό πακέτο.

Θα τεθεί απέναντι στη τριπλέτα του VW Group (up!, Mii, Citigo), στα Toyota Aygo, Peugeot 108, Citroen C1 κλπ, και αυτή τη φορά η GM δεν θα χρησιμοποιήσει καμία τεχνολογία της Suzuki, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει νέες τεχνολογίες, όπως κινητήρες και χαρακτηριστικά ασφαλείας. Το αυτοκίνητο θα είναι 5-πόρτο, θα βγει στην αγορά από το καλοκαίρι του 2015 και θα στη Γερμανία θα έχει τιμή μικρότερη των 10.000 ευρώ. Σημειωτέον πως το μοντέλο δεν πήρε το όνομά του από τον CEO της Opel, Karl Thomas Neumann, αλλά από έναν από τους γιούς του Adam Opel.

CITY silhouette compared to ADAM and Corsa

Θα αποκαλυφθεί την Πέμπτη 11 του Σεπτέμβρη 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=JWBrYi7t4Vg

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Και το Όνομα Αυτού Karl: Το Νέο Μικρό της Opel

  • Νέο, 5θ βασικό μοντέλο επεκτείνει την οικογένεια μικρών αυτοκινήτων Opel
  • Η ισχυρότερη γκάμα στην ιστορία της Opel στη μικρή και μίνι κατηγορία
  • Το όνομα Karl επιλέχθηκε προς τιμήν ενός από τους γιους του Adam Opel

Η νέα γενιά Opel Corsa και το μοδάτο 3θ Opel ADAM ετοιμάζονται να υποδεχτούν ένα νέο μέλος στον κύκλο της οικογένειας. Από την άνοιξη του 2015, το νέο μικρό, 5θ Karl θα ενταχθεί στη γκάμα μοντέλων Opel. «Το όνομα Karl είναι μικρό, στυλάτο, εύκολο και αντιπροσωπεύει τις αξίες της μάρκας: Γερμανικό, συναισθηματικό και προσιτό» δήλωσε η Tina Müller, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Opel.

Με το Karl, το ADAM και τη νέα γενιά Corsa να λανσάρονται σε λιγότερο από 30 μήνες, η Opel θα διαθέτει από του χρόνου την ισχυρότερη γκάμα στην ιστορία της στη μίνι και μικρή κατηγορία και από τις πιο φρέσκιες στην αγορά. Αυτή η νέα οικογένεια μίνι και μικρών αυτοκινήτων θα ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις.

Με μήκος περίπου 4 m, το Corsa προσφέρει εξαιρετική άνεση και την τέλεια ισορροπία εξωτερικών / εξωτερικών διαστάσεων σε ένα οικογενειακό 5θ αμάξωμα ή σπορ 3θ τύπου coupé. Το 3θ ADAM μήκους 3,70 m, γνωστό και σαν πρωταθλητής εξατομίκευσης, προσφέρει μία δυναμική οδηγική εμπειρία, εξαιρετική συνδεσιμότητα και τη μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών για όσους επιθυμούν ένα αυτοκίνητο που να εκφράζει το lifestyle τους. Στα 3,68 m το Karl με πέντε πόρτες και πέντε καθίσματα θα συγκεντρώνει τις πιο χαρακτηριστικές αρετές Opel με έξυπνο και πρακτικό τρόπο, ενώ θα αποτελέσει και το νέο βασικό μοντέλο στη γκάμα της μάρκας.

Το όνομα Karl τιμά έναν από τους γιους του Adam Opel – ιδρυτή της εταιρίας το 1862. Ενώ ο Adam μεταμόρφωσε την Opel στο μεγαλύτερο κατασκευαστή ποδηλάτων στη Γερμανία, οι γιοι του Carl, Wilhelm και Friedrich ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στο χώρο της αυτοκίνησης το 1898, κατασκευάζοντας το πρώτο τους αυτοκίνητο την επόμενη χρονιά.

[/learn_more]

ΠηγήOpel

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η θρυλική TWR επιστρέφει και teasάρει το αυτοκίνητο της

Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα μηχανολογίας στο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η TWR, θα ξεκινήσει μια νέα ζωή ως κατασκευαστής bespoke αυτοκινήτων. Η...