246553

Η Drag Week του Αμερικάνικου περιοδικού Hot Rod είναι ένα event που μαζεύει αρκετούς φανατικούς petrolheads και μερικούς από τους καλύτερους βελτιωτές στις Η.Π.Α. Μιλάμε για μία διοργάνωση που ο κάθε συμμετέχων παίρνει το αυτοκίνητο του, αρκεί να είναι street legal και διανύει ως roadtrip μία διαδρομή 1.600 χιλιομέτρων, κάνοντας και 5-6 αγώνες στο ενδιάμεσο, με το μόνο έπαθλο να είναι ένα μπουφάν. Βασική προϋπόθεση είναι όλα αυτά τα χιλιόμετρα, να γίνουν από το αυτοκίνητο και όχι από ένα τρέιλερ με φορτωμένο το αυτοκίνητο.

Η Tulsa ήταν ο τελικός σταθμός για την φετινή Drag Week και ο γνωστός πλέον, Lary Larsson, πήρε τον τίτλο του ταχύτερου street legal οχήματος στον κόσμο, διανύοντας το ¼ του μιλίου σε 6.16 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου τα 352.6 km/h με το Chevrolet S-10 του 1998!

Για την ιστορία, κάτω από το καπό του S-10, βρίσκεται ένας big block V8 των 10.1 λίτρων και δύο τεράστια turbos 98 mm της Turbonetics. Μπορεί να κάψει βενζίνη ή αλκοόλη, δεν διαθέτει intercooler γιατί η αλκοόλη στο dragstrip μειώνει τη θερμοκρασία στην εισαγωγή και συνδυάζεται με ένα 3-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η ιπποδύναμη μπορεί να υπερβεί τα 3.500 άλογα…