Η Ferrari στρέφει την προσοχή της στο 2015. Ο Todt πιστεύει πως η κρίση της ομάδας θα τελειώσει σύντομα

Σχετικά άρθρα

_91J0001

Ο πρώην επικεφαλής της Scuderia και νυν πρόεδρος της FIA, Jean Todt, πιστεύει πως οι κόκκινοι θα ξεπεράσουν γρήγορα την αγωνιστική κρίση την οποία διανύουν. Ο Γάλλος έμεινε στο τιμόνι της ομάδας Formula 1 από το 1993 έως και το 2007, παραλαμβάνοντας μια ομάδα στην απόλυτη μετριότητα και αφήνοντάς τη στην καλύτερη κατάσταση της μακράς ιστορίας της και επιμένει πως η κρίση που διανύει τα τελευταία χρόνια, θα τελειώσει σύντομα.

Πιστεύω πως η Ferrari, σήμερα, δεν χρειάζεται και πάρα πολλά για να βάλει τα πράγματα ξανά σε σειρά. Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με αυτή που βρήκα εγώ το 1993, έναν εντελώς κατεστραμμένο μύθο. Όταν ξεκίνησα, ήταν ένα θαύμα αν το αυτοκίνητο τερμάτιζε τον αγώνα.

Έπειτα από την απομάκρυνση του Luca di Montezemolo από την προεδρία της Ferrari, κάποιοι, συμπεριλαμβανομένου και του Alain Ρrost, παραλλήλισαν την κατάσταση με τα χαώδη γεγονότα που συνέβησαν το 1991, όταν ο Prost απολύθηκε επειδή άσκησε κριτική πάνω στο μονοθέσιο. Ο Todt διαφωνεί ξεκάθαρα με αυτές τις συγκρίσεις, χωρίς να κριτικάρει την απόφαση του Group και του Sergio Marchionne.

Διαφωνώ και θεωρώ πως όλη αυτή η κριτική που δέχεται σήμερα η Ferrari, είναι άδικη.

Ο Montezemolo ήταν πρόεδρός της για 23 χρόνια, που είναι ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε κάποιο σημείο, στα μεγάλα group, αυτό (το είδος της αλλαγής) είναι φυσιολογικό. Ακόμη και για τον εαυτό μου, πάντα ήξερα ότι η περίοδος (στη Ferrari) θα έκλεινε τελικά.

GP ITALIA F1/2014

Έπειτα κι από τον καταστροφικό αγώνα στη Monza, η ομάδα στρέφει όλο και περισσότερο την προσοχή της στο 2015. Με τις αλλαγές στους κανονισμούς να είναι ελάχιστες, η Ferrari θα εκμεταλλευτεί το γεγονός, με τον Pat Fry να επιβεβαιώνει πως στους επόμενους αγώνες, πάνω στην F14 T, θα δοκιμαστούν εξαρτήματα για το μονοθέσιο του 2015.

Σε αυτό το στάδιο της σεζόν, στο εργοστάσιο θα δοθεί έμφαση περισσότερο προς το αυτοκίνητό του επόμενου έτους. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά που μπορούμε να μάθουμε από τις δοκιμές στην πίστα και ως εκ τούτου, θα θα φέρουμε κάποια δοκιμαστικά εξαρτήματα για το 2015 και κάποιες άλλες αναβαθμίσεις για την F14 T, που θα βοηθήσουν στην κατανόηση για το επόμενο έτος.

Οι πίστες δυναμόμετρα αποτελούν παρελθόν, με τη Ferrari να αναμένεται να βελτιώσει τις εμφανίσεις της σε Σιγκαπούρη και Ιαπωνία.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...