Παρίσι 2014: Lexus NX και RC F

Σχετικά άρθρα

a (3)

H Lexus στο Παρίσι έχει φέρει τόσο το NX όσο και το RC F. Το ΝΧ Το NX ξεκινά από τις 46.700 ευρώ στη Χώρα μας και διαθέτει τη μεγάλη γρίλια της εταιρίας και LED φωτιστικά σώματα ημέρας μπροστά και LED φωτιστικά σώματα πίσω. Φορά ζάντες 17″ (18″ στην έκδοση F Sport) και στο εσωτερικό οι Ιάπωνες έχουν χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό σκληρών και μαλακών υλικών και μεταλλικές επιφάνειες. Διαθέτει σύστημα ασύρματης φόρτισης, head-up display, αναβαθμισμένο Lexus Remote Touch Interface με touchpad και μια οθόνη πληροφοριών η οποία δείχνει τις τιμές που καταγράφει το επιταχυνσιόμετρο. Η έκδοση F SPORT διαθέτει νέο μπροστά προφυλακτήρα, νέα γρίλια, μαύρους καθρέπτες, νέες ζάντες, σπορ καθίσματα, επανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων και paddles στο τιμόνι.

Έχει μήκος 4.630 mm, πλάτος 1.845 mm, ύψος 1.645 mm και μεταξόνιο 2.660 mm. Μηχανικά θα εξοπλίζεται με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα στην έκδοση NX 200, με τον δίλιτρο turbo στην έκδοση NX 200t απόδοσης 235 ίππων με 349 Nm ροπής και με ένα υβριδικό σύνολο στην έκδοση NX 300h, το οποίο αποτελείται από έναν 2,5-λίτρο Atkinson κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 194 ίππων. Και οι τρεις κινητήρες στέλνουν την κίνηση στον μπροστά άξονα, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

lexus-rcf-3002

Το RC F Coupe χαρακτηρίζεται ως το πιο δυνατό V8 αυτοκίνητο επιδόσεων που έχει κατασκευάσει ποτέ η ιαπωνική φίρμα και σκοπός του είναι τεθεί απέναντι στο γερμανικό “κατεστημένο”.

Κάτω από το φουσκωμένο καπό φορά τον V8 5,0-λίτρων απόδοσης 460 ίππων, επιτρέποντάς του να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, προτού πιάσει τα 300 χλμ/ώρα. Φορά αεροδυναμικό bodykit, αεριζόμενο καπό και ζάντες αλουμινίου 19″, διαθέσιμες σε τρία σχέδια. Η Lexus δίνει την δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να τοποθετήσει σε αυτό αρκετά carbon μέρη, καθώς και ενεργή πίσω αεροτομή η οποία ενεργοποιείται όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες άνω των 80 χλμ και απενεργοποιείται όταν η ταχύτητα μειωθεί κάτω των 40 χλμ/ώρα. Στο εσωτερικό του υπάρχει διάχυτη η πολυτέλεια και συναντάμε δερμάτινα σπορ καθίσματα, νέο πίνακα οργάνων, νέα διακοσμητικά, νέο τιμόνι με paddles καθώς επίσης και αλουμινένια πεντάλς με διάφορες carbon και ασημένιες λεπτομέρειες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...