Η Mazda παρουσιάζει νέα τεχνολογία Adaptive LED φωτιστικών σωμάτων

0

2014-mazda-6-sedan-headlight-and-fog-light-photo-478603-s-1280x782

Η Mazda, παρουσιάζει στην CEATEC Japan 2014 στο Τόκιο, την επόμενη γενιά του συστήματος Adaptive LED φωτιστικών σωμάτων και γίνεται η πρώτη Ιαπωνική εταιρία που λανσάρει τέτοιου είδους τεχνολογία στην αγορά.

Το Adaptive LED Headlights (ALH) σύστημα, διαθέτει τεχνολογία που χωρίζει τα LEDs σε 4 ξεχωριστά, ελεγχόμενα μέρη. Χρησιμοποιεί μία κάμερα για να εντοπίσει αυτοκίνητα που κινούνται στην ίδια ή την αντίθετη κατεύθυνση αλλά αντί να σβήσει εντελώς τη “μεγάλη” σκάλα για να μην τυφλώσει τους οδηγούς των άλλων οχημάτων, σβήνει μόνο τα LEDs που φωτίζουν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Έτσι, η “μεγάλη” σκάλα παραμένει αναμμένη, βελτιώνοντας την ορατότητα και κατά συνέπεια την ασφάλεια.

Όσον αφορά στη μικρή σκάλα δε, το ALH σύστημα έχει LEDs στο πλάι των φωτιστικών σωμάτων, φωτίζοντας σημεία που τα συμβατικά φώτα δεν μπορούν. Τέλος, το λεγόμενο και “Highway mode”, προσαρμόζει αυτόματα τη στόχευση των φωτιστικών σωμάτων όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, ώστε να φωτίζονται οι πινακίδες αλλά και πιθανοί κίνδυνοι, νωρίτερα.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Mazda presenting new adaptive headlamp system

[/learn_more]Autoblog.gr