GP Ρωσίας 2014 – Τι δεν χρειάζεται να ξέρεις

Σχετικά άρθρα

Marussia Cockpit

Μεσολάβησε μόλις μια εβδομάδα από το επεισοδιακό GP της Suzuka και παρότι προσπαθώ να κρατήσω ένα ανάλαφρο ύφος σε αυτή τη σειρά άρθρων, τα νέα τα οποία έχουν μονοπωλήσει τον κόσμο της Formula 1 αφορούν το πολύ σοβαρό ατύχημα του Jules Bianchi και φυσικά το θανατηφόρο ατύχημα του Andrea de Cesaris.

Ξεκινώντας από τον Γάλλο, όλοι οι οδηγοί που θα αγωνιστούν στο Sochi, θα φέρουν στο κράνος ένα αυτοκόλλητο σύμφωνα με την πρωτοβουλία που πήρε ο συμπατριώτης του Bianchi, Jean-Eric Vergne. Το αυτοκόλλητο θα τοποθετήσουν όλοι οι οδηγοί: GP2, GP3 και Formula 1, για να δείξουν την υποστήριξή τους στο νεαρό οδηγό της Marussia.

Δυστυχώς η Marussia Manor Racing GP3 δεν θα συμμετέχει στο Ρωσικό αγώνα, αλλά η συμμετοχή της δεν έχει να κάνει με το ατύχημα του Bianchi. Η τελευταία νίκη της ομάδας ήταν στον αγώνα της Monza και η μικρή αδερφή της Marussia F1 Team ελπίζει τα οικονομικά της, να επιτρέψουν την συμμετοχή της στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος στο Adu Dhabi.

Jules Bianchi - Get Well Soon

Στην πίστα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ελπίζει να βρεθεί και η Pirelli, με τις γόμες του πρωταθλήματος του 2015. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρίας, Paul Hembery, οι νέες γόμες δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές με τις φετινές.

Ίσως τα supersoft ελαστικά να έχουν διαφορετική σύσταση, ενώ όλα θα έχουν μικροδιαφορές στη δομή της γόμας, αλλά όχι ουσιαστικές αλλαγές. Τα υλικά κατασκευής θα είναι παρόμοια με τα φετινά και μάλλον θα παραμείνουν έτσι για τα επόμενα 2 χρόνια.

Δεν έχουμε την δυνατότητα δοκιμών και είμαστε πάνω κάτω στο σημείο που πρέπει να είμαστε. Έχουμε μια χρονιά στην οποία ο αριθμός των pit-stop είναι αυτός που θα πρέπει. Ίσως οι αγώνες να είχαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν (τα ελαστικά) αποτελούσαν μεγαλύτερη πρόκληση για τις ομάδες. Αν όμως τα μονοθέσια γίνουν ταχύτερα, αυτό το οποίο δεν είναι πρόκληση τώρα, μπορεί να γίνει, αν παραμείνεις στάσιμος (στην εξέλιξη των ελαστικών).

Όσον αφορά το 2015, οι Mercedes και Ferrari φαίνεται πως θα έχουν το αεροδυναμικό πλεονέκτημα, χάρις στη διαφορετική σχεδίαση του ρύγχους των φετινών τους μονοθεσίων, που σχεδόν τηρούν τους τεχνικούς κανονισμούς του νέου έτους. Η FIA αποφάσισε να αλλάξει τους κανόνες για το πρωτάθλημα του 2015, έτσι ώστε να αποφευχθεί η σχεδίαση άσχημων και περίεργων μονοθεσίων. Σύμφωνα με τον Andy Green της Force India, οι πρώτες δοκιμές έδειξαν απώλεια αρκετής κάθετης δύναμης.

Οι πρώτες δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα έδειξαν μείωση κάθετης δύναμης 20 πόντων (points).

Williams Frank

Ο Frank Williams θα γίνει ο τέταρτος άνθρωπος που θα λάβει το Βραβείο Bernie Ecclestone της Brembo, ως αναγνώριση των επιτευγμάτων του στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού· και της συμβολής του στην ανάπτυξη της Formula 1. Ο πρώτος βραβευμένος του θεσμού -το 2011- ήταν ο Bernie Ecclestone, με τους Luca di Montezemolo και Niki Lauda να ακολουθούν τα επόμενα έτη. Φέτος, σε μια τελετή που θα γίνει στο Sochi την Κυριακή, ο ιδρυτής της Williams θα λάβει το βραβείο σε σχήμα δισκοφρένου, μπροστά σε πληθώρα σημαντικών ανθρώπων του χώρου της Formula 1.

Ecclestone - Putin

Αφού ο Ecclestone ανακοίνωσε το GP στο Αζερμπαϊτζάν, θα ταξιδέψει τώρα στη Ρωσία για να βρεθεί στο πλευρό του Vladimir Putin. Ο 83-χρονος, δίχως να υπολογίζει τις αρνητικές δηλώσεις του Ari Vatanen, το μόνο που σκέφτεται είναι οι γεμάτες θέσεις του Ρωσικού GP, αδιαφορώντας -όπως λέει- για τα πολιτικά παιχνίδια.

Εμείς είμαστε ευτυχισμένοι, οι χορηγοί είναι ευτυχισμένοι, οπότε συνεχίζουμε. Κανείς δεν μου είπε ότι δεν μπορούμε να πάμε. Οι κυρώσεις δεν μας επηρεάζουν και αυτό που κάνουμε δεν είναι παράνομο. Ο Ρωσικός λαός μας ζήτησε να έρθουμε και αυτό ακριβώς κάνουμε. Δεν έχει να κάνει με την πολιτική. Όπως λέω πάντα, δεν κάνουμε πολιτική, Είμαστε στο Sochi για να αγωνιστούμε.

Άλλη είδηση που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα σε κάποια ξένα πρακτορεία, ήταν και η πιθανή πώληση μετοχών της McLaren στον Lawrence Stroll. Αν σου θυμίζει κάτι το όνομα του Καναδού, το έχεις ξανακούσει στην πιθανή εξαγορά της Sauber ή να τον γνωρίζεις ως έναν από τους κατόχους Ferrari 250 GTO. Η McLaren βιάστηκε να διαψεύσει τις φήμες, λέγοντας πως το καταστατικό της εταιρίας απαγορεύει την πώληση μετοχών, αν αυτές δεν διατεθούν πρώτα για αγορά από τους υπόλοιπους μετόχους της εταιρίας.

Putin T-Shirt

Στα ψιλά γράμματα πέρασε και ανάθεση της Προεδρίας του GPDA (Grand Prix Drivers Association) στον Alex Wurz. Ο Αυστριακός, πρώην οδηγός Formula 1, ανέλαβε τα ηνία από τον Pedro de la Rosa. Μιλώντας για το νέο του ρόλο, ο οδηγός που συνήθιζε να αγωνίζεται με διαφορετικού χρώματος παπούτσια, δήλωσε:

Είμαι πολύ περήφανος που έχω την ευθύνη και τη δυνατότητα να συγκεντρώσω τη φωνή του αθλήματός μας. Ξέρουμε την ιστορία μας. Ξέρουμε τι δημιούργησαν ήρωες όπως οι Sterling, Niki, Jackie, Michael και Ayrton. Με την υποστήριξη του Jean και του Bernie, των ομάδων, των ΜΜΕ και πάνω απ’ όλα του κοινού μας, ο GPDA στοχεύει στο να επηρεάσει δυναμικά και θετικά το μέλλον του αθλήματος.

http://youtu.be/aXQeysDVFws

Για τη σωστή διεξαγωγή του Ρωσικού GP, 15 υπεύθυνοι του CAMS (Αυστραλιανή Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) θα είναι στο Sochi. Οι 650 τοπικοί, υπεύθυνοι ασφαλείας της πίστας έχουν ήδη εκπαιδευτεί, αλλά τα γεγονότα του Ιαπωνικού αγώνα οδήγησαν σε επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Οι λόγοι είναι καθαρά προληπτικοί, αλλά όπως λέει και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού αγώνα:

Δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις μια πίστα υπερβολικά ασφαλή.

[Πηγές: GMM, Twitter, YouTube, AutoSport (1), (2), The Guardian, GP3 Series  | Design Copyright: Daniele Pelligra]

[learn_more caption=”Δελτιο Τυπου”]

SIR FRANK WILLIAMS PRIZE WINNER OF ‘BERNIE ΕCCLESTONE AWARD BY BREMBO 2014’

Alberto Bombassei and Bernie Ecclestone will confer to Sir Frank Williams, Founder and Team Principal of Williams F1 team, the annual award to have contributed to the growth of the history of Formula One, reaching prestigious results thanks to personality and entrepreneurial capability. The award ceremony will take place on Sunday 12 October at about h. 12.00 in the paddock of Sochi circuit during Russia Grand Prix

(Stezzano, Italy, 7 October 2014)

On the occasion of the first edition of Formula One Russia Grand Prix Alberto Bombassei, Brembo Chairman, and Bernie Ecclestone, Formula One Management Limited (FOM) Chairman, will assign ‘Bernie Ecclestone Award by Brembo 2014’ to Sir Frank Williams, Founder and currently Team Principal of Williams F1, to have contributed with personality and entrepreneurial capability to the history of Formula One, reaching prestigious results.

Sir Frank Williams represents a great figure in the history of Formula One: in 1966 he founded Frank Williams Racing Cars after a brief career as a driver and mechanic; in 1977, along with Engineer Patrick Head announced the establishment of Williams Grand Prix Engineering. Williams F1 team achieved 16 FIA Formula One World Championship, 9 in Constructors’ Championship and 7 in Drivers’ Championship, scoring 114 victories and 127 pole positions. On 2012 he decided to step down from the Board of Williams F1 team, replaced by his daughter Claire, while remaining with the team in the role of Team Principal. Thanks to the award assigned to Sir Frank Williams, Brembo brings the award once again at more and more international level, contributing to further spread the culture and prestige of Formula One worldwide.

The award, a Formula One braking system, will be assigned during a ceremony scheduled for Sunday 12 October at about h. 12.00 in the hospitality area of Formula One Management inside the paddock of Sochi circuit. Riccardo Cesarini, Performance Group Director –Brembo SpA, will attend the award ceremony too.

The international prize ‘Bernie Ecclestone Award by Brembo’ was born in 2011 to celebrate 50° anniversary of the Italian Company. In that occasion, Alberto Bombassei, Brembo Chairman, gave to Bernie Ecclestone a braking system personalized with the colour of the Italian flag. In 2012 the award was assigned to Luca Cordero di Montezemolo, Ferrari Spa Chairman, while last year the prize was conferred to Niki Lauda, non-executive Chairman of Mercedes AMG Petronas F1 team. This artistic and symbolic trophy aims to reward the entrepreneurial, sporting, technical, artistic and moral merits of personalities who are distinguished in racing world, reaching excellent results and contributing to the growth of Formula One.

Following this idea, the Italian Company leader in the realization of braking systems, together with Formula One Management Limited (FOM) Chairman, has decided to continue year after year the award, with the aim to reconfirm this ambitious annual international goal.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...