Vatanen: Ο Ecclestone πρέπει να ακυρώσει τον αγώνα της Ρωσίας

Σχετικά άρθρα

Ari Vatanen

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να συζητάει ακόμα την πιθανότητα μποϊκοτάζ στα αθλητικά γεγονότα που οργανώνονται στη Ρωσία, αλλά οι άνθρωποι της Formula 1 σκέφτονται από μόνοι τους να μην πάρουν μέρος στο Ρωσικό GP τον ερχόμενο μήνα. Ο Ari Vatanen επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι έχει συζητήσει ήδη το θέμα με τον Jean Todt και έκανε έκκληση στον Bernie Ecclestone και την CVC Capital Partners για να ακυρώσουν τον Ρωσικό αγώνα.

Παρόλο που ο Jean Todt υποστηρίζει την γνώμη του Ecclestone ότι η Formula 1 δεν θα έπρεπε να παίρνει θέση σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, ανέφερε ότι η FIA γνωρίζει την κατάσταση της Ρωσίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Vatanen όμως, o Γάλλος δεν έχει την ελευθερία για να κάνει κάτι:

Ο Jean γνωρίζει τις δηλώσεις μου, τις έχουμε συζητήσει. Νομίζω πως συμμερίζεται την άποψή μου και είναι αλήθεια πως τα χέρια του είναι δεμένα. Εγώ μπορώ να μιλήσω πολύ πιο ελεύθερα από αυτόν. Δεν λέω ότι συμφωνούμε σε όλα, απλά δεν έχει την ελευθερία κινήσεων που έχω εγώ.

Θα περνούσαμε ένα μήνυμα αποδοχής αν πηγαίναμε στη Ρωσία. Συχνά ακούγεται πως η Formula 1 δεν θα έπρεπε να ανακατεύεται με την πολιτική, αλλά η Ρωσία ήδη ανακατεύει πολιτική με σπορ, οπότε πρέπει να απαντήσουμε. Είναι στα χέρια του Bernie και των ιδιοκτητών να ακυρώσουν τον αγώνα. Είναι μια πρωτοφανής κατάσταση μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πρέπει να σκεφτούμε πως θέλουμε να μείνουμε στην ιστορία. Για όσα κάναμε ή για όσα δεν κάναμε.

ΠηγήTelegraph

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...