Bianchi

Το Ιαπωνικό Grand Prix που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ώρες δε σημαδεύτηκε μόνο από τον υγρό του χαρακτήρα, αλλά πολύ περισσότερο από το ατύχημα που είχε ο Jules Bianchi όταν έπεσε πάνω στον γερανό που μετέφερε την C33 τού Adrian Sutil, ο οποίος είχε νωρίτερα βγει εκτός στη στροφή 7 ή αλλιώς Dunlop.

Τα νέα για την κατάσταση του Γάλλου είναι πολύ λίγα, ωστόσο γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τον Matteo Bonciani, εκπρόσωπο της FIA, είναι αναίσθητος.

Ο οδηγός δεν έχει τις αισθήσεις του, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με το ασθενοφόρο, γιατί το ελικόπτερο δεν μπορεί να πετάξει σε τέτοιες συνθήκες. Θ’ ακολουθήσουν περισσότερες ενημερώσεις, για την ώρα δε θα πούμε τίποτα. Θα σας ενημερώσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε.

Από την πλευρά του, ο Sutil δεν έκανε κάποια αξιόλογη δήλωση για το περιστατικό, λέγοντας:

Είχα υδρολίσθηση στη στροφή αυτή. Η βροχή γινόταν όλο και πιο δυνατή και η ορατότητα όλο και χειρότερη. Μετά από έναν γύρο με τις κίτρινες σημαίες, ο Jules είχε την ίδια έξοδο εκεί και αυτό ήταν. Ήταν λίγο πολύ το ίδιο ατύχημα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Βγήκε έξω ο γερανός για να πάρει το μονοθέσιό μου και μετά έγιναν όλα.

Σύμφωνα με τον Nico Rosberg, ο οδηγός τής Marussia βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Έχω κάποιες πληροφορίες και φαίνεται πως είναι πολύ, πολύ σοβαρά.Ελπίζω για το καλύτερο.

1959600_364239583733962_6999727001274314697_n (Custom)

Ανανέωση: Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της FIA, ο Bianchi υποβάλλεται σε εγχείρηση στο κεφάλι, με την κατάστασή του να είναι σοβαρή.

Στον γύρο 42, ο Adrian Sutil έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, γύρισε και χτύπησε στα προστατευτικά ελαστικά στην εξωτερική πλευρά τής στροφής 7. Οι κριτές κυμάτισαν διπλές κίτρινες σημαίες πριν από τη στροφή, για να προειδοποιήσουν τους οδηγούς για το περιστατικό. Ένας γερανός έφτασε εκεί για να σηκώσει το αυτοκίνητο και να το βάλει σε ασφαλές σημείο πίσω από τα προστατευτικά. Κι ενώ γινόταν αυτό, ο οδηγός του μονοθεσίου 17, Jules Bianchi, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, παρασύρθηκε στην εκτός πίστας περιοχή και χτύπησε στον γερανό.

Μόλις οι κριτές ανέφεραν ότι ο οδηγός τραυματίστηκε, απεστάλησαν οι ιατρικές ομάδες και βγήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Ακολούθησαν ομάδα απεμπλοκής κι ένα ασθενοφόρο. Ο οδηγός απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητο, πήγε στο ιατρικό κέντρο τής πίστας και στη συνέχεια μέσω ασθενοφόρου στο Mie General Hospital.

Η αξονική τομογραφία δείχνει ότι έχει υποστεί έναν σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Μετά από αυτό, θα μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας όπου θα παρακολουθείται. Το Mie General Hospital θα εκδώσει μια ενημέρωση για το θέμα μόλις γίνουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες.

Ανανέωση 2: Φήμες από την Ιαπωνία κάνουν λόγο για ολοκλήρωση της επέμβασης και μεταφορά στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Επίσης, λέγεται ότι αναπνέει χωρίς εξωτερική βοήθεια, κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό, αν ισχύει. Επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά τού νοσοκομείου δεν υπάρχει και μάλλον δε θα υπάρξει μέχρι αύριο.

Ανανέωση 3: Πέρα από τις χθεσινές φήμες, δεν υπάρχει κάποιο νεότερο για την κατάσταση του Jules Bianchi. Η ομάδα του, Marussia, εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα το πρωί, ζητώντας κατανόηση και υπομονή σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω ενημερώσεις για την υγεία του οδηγού της.

Μετά το ατύχημα του Jules Bianchi κατά τη διάρκεια του χθεσινού Ιαπωνικού Grand Prix στην πίστα της Suzuka, η Marussia θα ήθελε να σας ευχαριστήσει για αυτό το τεράστιο ξέσπασμα στοργής και στήριξης για τον Jules.

Όσον αφορά την ανακοίνωση πληροφοριών σχετικά με την ιατρική κατάσταση του Jules, θα σεβαστούμε και θα ακολουθήσουμε τις επιθυμίες της οικογένειας Bianchi. Μαζί με την φροντίδα του Jules, εκείνοι παραμένουν ύψιστη προτεραιότητα μας. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να ζητήσουμε υπομονή και κατανόηση όσον αφορά περαιτέρω ιατρικές ενημερώσεις, οι οποίες θα κοινοποιηθούν σε συνδυασμό με το Γενικό Νοσοκομείο Mie στη Ναγκόγια, όπου ο Jules αντιμετωπίζεται όπως αισθάνονται οι εκεί γιατροί πως είναι σκόπιμο.

Εκπρόσωποι της Marussia F1 Team και της Scuderia Ferrari θα παραμείνουν στο νοσοκομείο, για να στηρίξουν το Jules και την οικογένεια Bianchi.

Ανανέωση 4: Τα τελευταία νέα δεν είναι τόσο καλά. Αν και δεν έχουμε κάτι επίσημο για την ώρα, υπάρχουν πολλές πληροφορίες που λένε ότι ο Γάλλος δεν αναπνέει μόνος του, αλλά με μηχανική βοήθεια, με το Sky Sports ν’ αναφέρει ότι μάχεται για τη ζωή του. Επιπλέον, είναι πιθανό να χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση, ώστε να σταματήσει η εγκεφαλική αιμορραγία.

Ανανέωση 5: Κυκλοφόρησε video που δείχνει πώς ο Bianchi έπεσε στον γερανό.

https://www.youtube.com/watch?v=2yY-u90YK40

Ανανέωση 6: Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδία, Matteo Bonciani, έδωσε τις τελευταίες επίσημες δηλώσεις, μιας και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο. Ο Bonciani είπε:

Ο Bianchi είναι σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω, και κάνω αυτή τη ενημέρωση για λογαριασμό των γονιών τού Jules.

Ανανέωση 7: Σύμφωνα με το Sky Sports, στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Bianchi έχει καταφτάσει και ο Gerard Saillant, ο γιατρός που επέβλεπε το πρώτο στάδιο θεραπείας τού Michael Schumacher, μετά από το άσχημο ατύχημα που είχε ο Γερμανός στις Γαλλικές Άλπεις, πριν από 9 μήνες. Ο Saillant είναι ένας από τους καλύτερους ορθοπεδικούς χειρουργούς στον κόσμο και αναμένεται να βοηθήσει και αυτός τον άτυχο Γάλλο.

Ανανέωση 8: Η Marussia προέβη σε μία δεύτερη ανακοίνωση, η οποία έρχεται εκ μέρους της οικογένειας, αλλά και του νοσοκομείο. Μεταξύ άλλων, λέει ότι ο Bianchi πάσχει από διάχυτη αξονική βλάβη και συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, πάντα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για την οικογένειά μας, μα τα μηνύματα υποστήριξης και αγάπης για τον Jules απ’ όλο τον κόσμο είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας εκτίμηση.

Ο Jules παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο Γενικό Νοσοκομείο Mie, στην Yokkaichi. Έχει υποστεί διάχυτη αξονική βλάβη και είναι σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Οι γιατροί προσφέρουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία και φροντίδα και είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έχουν κάνει για τον Jules από το ατύχημα.

Είμαστε, επίσης, ευγνώμονες για την παρουσία τού Gerard Saillant, Προέδρου της Ιατρικής Επιτροπής στη FIA, και τον καθηγητή Alessandro Frati, Νευροχειρουργού από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης, ο οποίος έχει ταξιδέψει στην Ιαπωνία μετά από αίτημα της Scuderia Ferrari.

Έχουν έρθει στο νοσοκομείο σήμερα και συναντήθηκαν με το ιατρικό προσωπικό που είναι υπεύθυνο για τον Jules, ώστε να ενημερωθούν πλήρως για την κατάστασή του, έτσι ώστε να είναι σε θέση να συμβουλέψουν την οικογένειά του. Οι καθηγητές Saillant και Frati αναγνωρίζουν την εξαιρετική φροντίδα που παρέχεται από το Γενικό Νοσοκομείο Mie και ήθελαν να ευχαριστήσουν τους Ιάπωνες συναδέλφους τους.

Το νοσοκομείο θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να φροντίζει τον Jules, και οι νέες ενημερώσεις θα πρέπει να δίνονται όταν είναι η κατάλληλη στιγμή.

Δηλώσεις, όμως, έκανε ένας εκπρόσωπος της πίστας στη Suzuka, Masamichi Miyazaki, που λέει:

Οι υπεύθυνοι έδωσαν εντολή για διπλή κίτρινη σημαία μετά από το ατύχημα του Sutil, κάτι που σημαίνει ότι οι οδηγοί πρέπει να επιβραδύνουν σε μια ταχύτητα που να μπορούν να σταματήσουν άμεσα, αλλά δυστυχώς το μονοθέσιο του Bianchi βγήκε εκτός εκείνη τη στιγμή και κατέληξε πάνω στην πλευρά τού ατυχήματος.

Φυσικά υπήρχε βροχή και το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο, αλλά δεν ήταν αρκετά δυνατή για να σταματήσουμε τον αγώνα και πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι έκριναν με αυτόν τον τρόπο.