Ο Vijay Mallya τρολάρει την παράνομη Red Bull

Σχετικά άρθρα

Formula One World Championship

Στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος οι οδηγοί της Red Bull ξεκίνησαν από τα pit, έχοντας βρεθεί να ολοκληρώνουν τις κατατακτήριες δοκιμές με παράνομα μονοθέσια. Σε κάθε αγώνα η FIA κάνει διάφορες μετρήσεις σε τυχαίο αριθμό μονοθεσίων και αυτή τη φορά η Red Bull ήταν η μεγάλη χαμένη.

Παρότι πολλοί πιστεύουν πως το “φτερούγισμα” που κάνουν οι μπροστινές αεροτομές των μονοθεσίων όταν περνούν πάνω από τα κερμπ, είναι ένας δείκτης της πιθανής παρανομίας, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που κατασκευάζονται τα ανθρακονήματα και το εκμεταλλεύονται οι περισσότερες ομάδες.

Το σύστημα το οποίο είχε η Red Bull, επέτρεπε την μετακίνηση των οριζόντιων αεροδυναμικών στοιχείων που έχει η μπροστινή αεροτομή, πάνω από την εμπρόσθια πτέρυγα. Αυτό γινόταν μόνο σε μεγάλες ταχύτητες, όπου η αεροδυναμική πίεση ασκούσε αρκετά μεγάλες δυνάμεις, που μπορούσαν να “ενεργοποιήσουν” το παράνομο σύστημα ευκαμψίας της Red Bull.

xxxx during practice ahead of the Brazilian Formula One Grand Prix at Autodromo Jose Carlos Pace on November 7, 2014 in Sao Paulo, Brazil.

Το σύστημα αυτό είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στην RB10 από το Κινέζικο GP και με το σχίσμα ανάμεσα σε μικρές και μεγάλες ομάδες να μεγαλώνει, ο Vijay Mallya εξαπέλυσε επίθεση στη Red Bull και τον Christian Horner, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Η Red Bull σου δίνει φτερά… πολύ καλό μάρκετινγκ, αλλά η F1 Red Bull σου δίνει εύκαμπτα φτερά.”

Η αλαζονεία και η υπεροψία από αυτούς που πληρώνονται για να είναι στη Formula 1, δεν θα πρέπει να εξασθενούν ή να στιγματίζουν αυτούς που πληρώνουν για να είναι στη F1.

Μια μεγάλη ομάδα, που λέει ότι οι μικρές ομάδες δεν θα έπρεπε να έρχονται με μπανάνες σε μονομαχία με πιστόλια, κερδίζει τα περισσότερα χρήματα και παρανομεί.

Εκτός από τον Mallya, και ο πρώην υπεύθυνος του τεχνικού τομέα της Caterham, Mike Gascoyne, κορόιδεψε τον φρεσκο-αρραβωνιασμένο Horner.

Αναρωτιέμαι αν ο Christian Halliwell θα επισκεφθεί τα τελευταία μονοθέσια. Ίσως (έτσι) θυμηθεί τα πρώτα του χρόνια στη Red Bull. #ΟτιΣπερνειςΘεριζεις

ΠηγήTwitter

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...