Montezemolo: Ο Alonso φεύγει από τη Ferrari

Σχετικά άρθρα

GP ITALIA F1/2014

Ο Luca Cordero di Montezemolo βάζει τέλος στις φήμες που ήθελαν τον Fernando Alonso να παραμένει στη Ferrari. Όχι μόνο ξεκαθαρίζει ότι ο Ισπανός θα φύγει στο τέλος του χρόνου, αλλά λέει και τους λόγους για τους οποίους ο Alonso αποχωρεί.

Ο Fernando φεύγει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι θέλει να εδραιωθεί σε ένα άλλο περιβάλλον και ο δεύτερος είναι η ηλικία του. Δεν μπορεί πλέον να περιμένει για να ξανακερδίσει. Τον αρρωσταίνει που δεν κατάφερε να κερδίσει αυτά τα χρόνια και έχει ανάγκη από νέα ερεθίσματα.

Μετά το επίσημο αντίο του στους υπαλλήλους της Ferrari, ο Montezemolo μίλησε σήμερα στην Ιταλική, κρατική τηλεόραση. Εκτός από την έξοδο του Alonso από την ομάδα, ο πρώην Πρόεδρος της Ferrari μίλησε και για το δικό του παρελθόν στο Maranello, λέγοντας μάλιστα, πως περίμενε ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ.

Όλα έγιναν λίγο βιαστικά για το μεγάλο ραντεβού της Fiat-Chrysler με το Αμερικάνικο χρηματιστήριο. Ήταν ανάγκη η Ferrari να ανήκει σε ένα μεγάλο όμιλο και νομίζω πως έτσι τα πράγματα έγιναν πιο γρήγορα. Δεν μου άρεσε και πολύ ο τρόπος, αλλά είναι όλα μέρος της ζωής. Είναι σωστό ο κάτοχος να μπορεί να παίρνει και τις αποφάσεις.

Η Ferrari, μαζί με την οικογένειά μου, είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μου. Η Ferrari είναι κομμάτι της Ιταλικής σημαίας, ένα κομμάτι με όμορφη αισθητική και πάθος σαν το κόκκινο χρώμα, σε συνδυασμό με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Όταν την οδηγείς ή την ακολουθείς στις πίστες σου δημιουργεί ένα μεγάλο συναίσθημα. Πάντα το λέω, ότι δεν πουλάμε αυτοκίνητα… αλλά όνειρα.

Από το 1999 μέχρι σήμερα έχουμε κερδίσει 14 τίτλους σε 15 χρόνια. Το 2000 κερδίσαμε το πρωτάθλημα (οδηγών) στην Ιαπωνία με τον Michael Schumacher μετά από 23 χρόνια. Ξημέρωνε στην Ιταλία και θυμάμαι το τηλεφώνημα του Agnelli. Για πρώτη φορά τον άκουσα να κλαίει από χαρά. Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για τη Fiat, για αυτόν που δεν ήταν καλά και για την Ιταλία. Το 2003 του αφιερώνουμε το μονοθέσιο ονομάζοντάς το “G.A” και κερδίζει πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών.

Τα τελευταία χρόνια είμαστε η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στον κόσμο και το 2008, το 2010 και το 2012 χάσαμε τα πρωταθλήματα στον τελευταίο αγώνα. Η τελευταία χρονιά ήταν απογοητευτική, αλλά έτσι είναι το άθλημα.

Ferrari F2003-GA

Ο Ιταλός είπε και την άποψή του για το ατύχημα του Jules Bianchi, κατηγορώντας και αυτός το γερανοφόρο όχημα στη πίστα.

Η ασφάλεια τώρα είναι πολύ καλύτερη, σε σχέση με παλαιότερα. Έχουν γίνει τεράστια άλματα μπροστά. Δυστυχώς, κάποια ατυχήματα ακόμα συμβαίνουν, όπως το τελευταίο με τον Jules Bianchi. Ένα δικό μας παιδί… αλλά εκείνο το τρακτέρ δεν θα έπρεπε να είναι εκεί.

ΠηγήGazzetta

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...