Η Ferrari θα δώσει στην Fiat Chrysler Automobiles 2,25 δισ. ευρώ προτού γίνει το spin-off

Σχετικά άρθρα

Montezemolo leaves Ferrari, Marchionne takes helm

Τον περασμένο μήνα, ο Sergio Marchionne ανακοίνωσε πως θα διαχωρίσει τις δραστηριότητες της Ferrari από τον υπόλοιπο όμιλο της Fiat Chrysler Automobiles, πουλώντας το 10% των μετοχών της Ferrari μέσω IPO, με το υπόλοιπο 90% των μετοχών, να διανέμεται στους μετόχους της. Ο Sergio Marchionne δήλωσε πως η FCA εκτιμά θα λάβει περίπου 2,25 δισ. ευρώ από τη Ferrari προτού γίνει ο διαχωρισμός, με την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) για το 10% των μετοχών της Ferrari να πραγματοποιείται μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου του 2015.

Το spin-off της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου άντλησης κεφαλαίων, το οποίο περιλαμβάνει επίσης την έκδοση μετατρέψιμου ομολόγου 2,5 δισ. δολαρίων από τις JPMorgan Chase & Co., Goldman Sachs Group Inc., Barclays Plc και UBS AG. Ουσιαστικά, η FCA θα πουλήσει στους ίδιους ανθρώπους που την κατέχουν ήδη, το 10% των μετοχών της.

Ο Marchionne ανέφερε πως μετά την άντληση κεφαλαίων η ελεύθερη διασπορά της Fiat Chrysler Automobiles (FCA) μπορεί να αυξηθεί στο 20% του κεφαλαίου του ομίλου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχει προγραμματιστεί roadshow με επενδυτές στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...

Ασφαλιστική δίνει αποζημίωση €530.000 για τρακαρισμένη Ferrari SF90 Stradale

Το περασμένο φθινόπωρο ένας ιδιοκτήτης μιας Ferrari SF90 Stradale είχε ένα ατύχημα σε αυτοκινητόδρομο της Φινλανδίας, με τον οδηγό να διευκρινίζει ότι κινούταν εντός...
Autoblog.gr