Alonso: Είχα από πέρσι τις αμφιβολλίες μου για το 2014

Σχετικά άρθρα

F1 - GRAND PRIX OF CANADA 2014

Μπορεί μόλις σήμερα να ανακοινώθηκε η λύση του συμβολαίου ανάμεσα σε Fernando Alonso και Ferrari, αλλά ο Ισπανός παραδέχτηκε πως ήταν κάτι το οποίο είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του από το 2013.

Πέρσι είχα τις αμφιβολίες μου για το 2014. Ήξερα ότι υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, οπότε είπα να δω πως θα ήταν η νέα turbo εποχή στη Ferrari. Έχω πολύ στενές σχέσεις με τον πρώην Πρόεδρο της Ferrari, Luca di Montezemolo -μιλάμε κάθε εβδομάδα-, οπότε είχαμε συμφωνήσει στο περίπου, πως αν δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί ούτε φέτος, θα μπορούσα να δω και για άλλες επιλογές.

Στις καλοκαιρινές διακοπές σκέφτηκα πως ίσως θα ήταν καλύτερα να καθίσω και να συζητήσω με τον Πρόεδρο, για να ρωτήσω αν θα μπορούσα να φύγω. Θέλω να ευχαριστήσω τη Ferrari γιατί θα μπορούσε να πει “όχι”, καθώς είχα άλλα 2 χρόνια στο συμβόλαιο, αλλά κατάλαβαν πως αυτό θα ήταν προς όφελος και των δύο και αυτό δείχνει πως υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και αγάπη. Μπορεί να μην είμαι πλέον οδηγός της Ferrari, αλλά από Δευτέρα θα την υποστηρίζω.

GP BRASILE F1/2014

Όσον αφορά το μέλλον του και την ομάδα που επέλεξε για το 2015, ο 33-χρονος παραδέχτηκε πως ελπίζει να βρεθεί σε μια ομάδα ικανή να κερδίσει, καθώς νιώθει στην καλύτερη φόρμα της ζωής του:

Δεν είμαι ο ίδιος οδηγός που ήμουν το 2009 που ήρθα στην ομάδα. Είμαι καλύτερα προετοιμασμένος και έμαθα πολλά πράγματα αυτά τα 5 χρόνια. Είμαι καλύτερος οδηγός και θεωρώ πως αυτό ήταν ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Νιώθω περήφανος για όσα πέτυχα και όσα έζησα αυτά τα χρόνια.

Μπορείς να είσαι τρίτος, τέταρτος, πέμπτος, αλλά και πάλι νιώθεις περήφανος , αν σκεφτείς ότι είσαι οδηγός της Ferrari. Ίσως να είμαι περίεργος, αλλά θέλω να κερδίσω. Είναι ώρα να προχωρήσω. Νομίζω πως η σημερινή ανακοίνωση δεν ήταν έκπληξη για κανέναν και νομίζω πως ούτε η μεταγραφή μου θα είναι.

[Photo Copyright: Eric Vergiolu/DPPI]

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...