Η Mercedes-AMG C63 διαθέσιμη τελικά μόνο ως πισωκίνητη

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Benz Media Night im Piscine Molitor am Vorabend der "Mondial de l?Automobile Paris 2014" Mercedes-Benz Media Night at the Picine Molitor on the occasion of the "Mondial de l?Automobile Paris 2014"

Η νέα γενιά της C63 τελικά δεν θα προσφέρεται με σύστημα τετρακίνησης, καθιστώντας το μοντέλο αποκλειστικά ως πισωκίνητο. Αυτό δήλωσε ο Tobias Moers, CEO της Mercedes-AMG που από την έκθεση του Los Angeles ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται η C63 να είναι διαθέσιμη ως τετρακίνητη στο άμεσο μέλλον, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί μετά από κάποια ώρα. Επί της παρούσης και για τα επόμενα χρόνια, η C63 θα προσφέρεται αποκλειστικά ως πισωκίνητη.

Να θυμίσω πως η Mercedes-AMG C63 αρχικά είναι διαθέσιμη σε sedan και estate, αργότερα σε coupe και σε cabrio. Υπάρχουν δύο εκδόσεις, η απλή και η S, με τις δυο να φορούν τον νέο V8 4,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα ο οποίος στην C63 AMG αποδίδει 476 άλογα με 650 Nm ροπής και στην C63 AMG S 510 άλογα με 700 Nm ροπής.

Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω του 7-τάχυτου AMG SPEEDSHIFT MCT διπλόδισκου κιβωτίου, το οποίο υπόσχεται γρηγορότερες αλλαγές, ειδικά στα προγράμματα Sport+ και χειροκίνητης λειτουργίας μέσω αλουμινένιων paddles πίσω από το τιμόνι. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,1 δευτερόλεπτα (4,2 δευτερόλεπτα η Estate) με την S έκδοση να τα κάνει σε 4 δευτερόλεπτα (4,1 δευτ. η Estate). Σε ότι αφορά την τελική ταχύτητα σε όλες τις περιπτώσεις, αυτή περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Η C63 AMG ξεκινά στην Ελλάδα από τις 102.850 ευρώ για την sedan έκδοση και τις 105.100 ευρώ στην station έκδοση. Η έκδοση S ξεκινά από τις 115.050 ευρώ για την sedan και τις 117.300 ευρώ για την estate. Οι παραδόσεις των sedan εκδόσεων θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο και τον Estate από τον Απρίλιο.

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...