opel karl 2015 (1)

Μετά τις χθεσινές διαρροές, η Opel προχώρησε στην ανακοίνωση του Karl, του νέου μικρού πεντάθυρου αυτοκινήτου πόλης που ετοίμασε, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από το καλοκαίρι του 2015. Το περιγράφει ως “μικρό, ευρύχωρο, εκθαμβωτικό και απίστευτα προσιτό”, με το όνομά του να δίνεται προς τιμή του γιου του ιδρυτή της εταιρίας.

opel karl 2015 (3)

Το πεντάθυρο αυτοκίνητο μήκους 3,68m, μπορεί να μεταφέρει 5 άτομα και θα ξεκινά με τιμή μικρότερη των €10.000. Σχεδιαστικά διαθέτει τα στοιχεία του Corsa και Adam, με μεγάλους προβολείς και χρωμιομένη μπάρα. Αρχικά θα είναι διαθέσιμο με τον 1.000αρη Ecotec τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα απόδοσης 75 ίππων που συνδυάζεται με ένα πεντατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Στη βασική του έκδοση εφοδιάζεται με ESP, ABS και Hill Start Assist, που εμποδίζει την προς τα πίσω κύλιση του αυτοκινήτου κατά την εκκίνηση σε κεκλιμένη επιφάνεια.

opel karl 2015 (13)

Στον πρόσθετο συναντάμε το σύστημα προειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας – Lane Departure Warning, ενώ υπάρχει το πρόγραμμα City mode που μειώνει την προσπάθεια του οδηγού στο τιμόνι, το Park Assist, το Cruise control με την λίστα χαρακτηριστικών άνεσης, υποστήριξης και ασφάλειας Karl να περιλαμβάνει επίσης προαιρετικά θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι, ηλιοροφή και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας IntelliLink. Η τιμή του στη Γερμανία ξεκινά από τις 9.500 ευρώ, με το αυτοκίνητο να παρουσιάζεται επίσημα στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Νέο Opel KARL – Μικρό, Ελκυστικό, Απλά Ακαταμάχητο!

  • Προσιτό: Βασικό μοντέλο Opel κάτω από 10.000 Ευρώ
  • Δυναμικό: Τελευταία γενιά τρικύλινδρου, χιλιάρη κινητήρα για αποδοτική οδήγηση
  • Εξαιρετικό: KARL με τεχνολογίες και χαρακτηριστικά από ανώτερες κατηγορίες
  • Πρακτικό: Πέντε πόρτες και χώρος για πέντε επιβάτες παρά το μικρό μέγεθος
  • Ακαταμάχητο: Βραβευμένη σχεδιαστική γλώσσα Opel στη μικρή κατηγορία

Μικρό αλλά ευρύχωρο, εκθαμβωτικό και – το σημαντικότερο – απίστευτα προσιτό: αυτή είναι η πρόταση της Opel για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα βασικό μοντέλο από του χρόνου το καλοκαίρι. Το όνομά του: KARL, προς τιμή του γιου του ιδρυτή της εταιρίας. Οι πελάτες θα μπορούν να αποκτήσουν ένα ελκυστικό πεντάθυρο αυτοκίνητο μήκους 3,68m, με χώρους για πέντε άτομα πληρώνοντας κάτω από 10.000 Ευρώ. Επιπλέον, το νέο μοντέλο της οικογένειας Opel μπορεί να εφοδιάζεται με πολυάριθμες τεχνολογίες ασφάλειας, άνεσης και infotainment, απαράμιλλες στην κατηγορία. Στην καρδιά του KARL θα χτυπά ένας υπερσύγχρονος, χιλιάρης τρικύλινδρος κινητήρας τελευταίας γενιάς. Τα KARL, ADAM και Corsa θα αποτελέσουν την ισχυρότερη γκάμα μίνι και μικρών αυτοκινήτων Opel από το καλοκαίρι του 2015 – και τη νεαρότερη της αγοράς – που θα ικανοποιεί όλες τις ανάγκες και επιθυμίες.

«Μικρό, ζωηρό και με άποψη – το όνομα KARL εκφράζει τα προσόντα του αυτοκινήτου. Το νέο βασικό μοντέλο της Opel είναι ένα ώριμο αυτοκίνητο που απευθύνεται στην καρδιά και στο μυαλό,» εξηγεί ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Το KARL διαθέτει  τα κλασικά στοιχεία ενός Opel, από τον high-tech, αθόρυβο, χιλιάρη, τρικύλινδρο κινητήρα μέχρι το βραβευμένο σύστημα infotainment IntelliLink. Το Opel KARL είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν ένα οικονομικό αυτοκίνητο που συνδυάζει καθημερινή χρηστικότητα με άνεση και σύγχρονες τεχνολογίες.»

Ζωηρές γραμμές και με άποψη

Στη εμπρός τμήμα του KARL διακρίνουμε το γνώριμο ‘χαμόγελο’ Opel που δημιουργείται από τη δυναμική χρωμιωμένη μπάρα με το έμβλημα της μάρκας. Από το πλάι, τρεις ακριβείς, έντονες γραμμές προσδιορίζουν το μικρότερο Opel. Το χαρακτηριστικό στοιχείο της ‘λεπίδας’ στα πλευρά του αμαξώματος δίνει το παρών στις πόρτες και παραπέμπει στην ανάγλυφη σχεδιαστική γλώσσα της Opel. Οι δύο ζωηρές γραμμές που διατρέχουν τις λαβές των θυρών δίνουν έμφαση στο δυναμικό, ποιοτικό χαρακτήρα. Μεγάλοι προβολείς και πίσω φώτα αναδεικνύουν τη ζωηρή εμφάνιση, διαμορφώνοντας μία συνολική σχεδίαση που προδίδει έμφαση στη λεπτομέρεια.

Τεχνολογίες και χαρακτηριστικά που ‘μιλάνε’ στη καρδιά

Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι ότι: Το Opel KARL πέρα από την ελκυστική του εμφάνιση, θα εντυπωσιάσει και με τις ‘ενδότερες’ αρετές του. Κάτω από το καπό, παρουσιάζει με υπερηφάνεια την πιο προηγμένη τεχνολογία κινητήρων Opel. Ο νέος 1.0 ECOTEC με 55 kW/75 hp, ένας υπερσύγχρονος, χιλιάρης τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας με εντυπωσιακά αθόρυβη λειτουργία και απόδοση εξελίχθηκε ειδικά για το KARL. Οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν την ισχύ άριστα μέσω ενός σύγχρονου, ευκολόχρηστου πεντατάχυτου κιβωτίου. Το πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης του KARL έχουν ρυθμιστεί με κριτήριο την εξαιρετική ασφάλεια και άνεση στην κορυφή της κατηγορίας του.

Σε αυτό το πνεύμα, το KARL θα εφοδιάζεται με πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης απροσδόκητα για τη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής και η Opel θα μπορέσει και πάλι να προσφέρει υπερσύγχρονες τεχνολογίες σε προσιτές τιμές. Εκτός από το στάνταρ ESP με έλεγχο πρόσφυσης, ABS με Ηλεκτρονικό Κατανεμητή Πέδησης (Electronic Brake-force Distribution) και Hill Start Assist, που εμποδίζει την προς τα πίσω κύλιση του αυτοκινήτου κατά την εκκίνηση σε κεκλιμένη επιφάνεια, το KARL μπορεί να εφοδιάζεται με ένα ακόμα χαρακτηριστικό ασφάλειας με την Προειδοποίηση Απόκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας – Lane Departure Warning. Με τη βοήθεια των εμπρός αισθητήρων της κάμερας που ‘σαρώνουν’ το δρόμο, προειδοποιεί τους οδηγούς με ηχητικό σήμα και ένα κίτρινο εικονίδιο που αναβοσβήνει στο ταμπλό οργάνων ότι άθελά τους αποκλίνουν από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Το KARL διαθέτει επίσης πρόγραμμα City mode που μειώνει την προσπάθεια του οδηγού στο τιμόνι μέσω ενός μπουτόν, μία λειτουργία ήδη γνωστή από τα ADAM και Corsa. Σε έναν άλλο τομέα τώρα, το Park Assist αποτρέπει τις ανεπιθύμητες προσκρούσεις στο παρκάρισμα εκδίδοντας μία ηχητική προειδοποίηση όταν το όχημα πλησιάζει σε εμπόδια κατά την οπισθοπορεία. Cruise control με περιοριστή ταχύτητας διασφαλίζει οδήγηση εντός των νόμιμων ορίων ταχύτητας, κάτι πολύ χρήσιμο στην κυκλοφορία της πόλης ή σε κατοικημένες περιοχές με όριο ταχύτητας 30 km/h. Οι προβολείς ομίχλης εγγυώνται βελτιωμένο φωτισμό σε αντίξοες καιρικές συνθήκες ενώ η ενσωματωμένη λειτουργία φωτισμού στροφών διασφαλίζει ασφαλέστερους ελιγμούς στο στρίψιμο για τον οδηγό και τους άλλους χρήστες των δρόμων.

Και η λίστα χαρακτηριστικών άνεσης, υποστήριξης και ασφάλειας KARL συνεχίζεται. Προαιρετικά θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα σε συνδυασμό με το θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι παρέχουν ζεστασιά το χειμώνα. Οι καλοκαιρινές ημέρες μπορούν να γίνουν ακόμα πιο απολαυστικές με την προαιρετική ηλιοροφή.

Ελκυστικό και πρακτικό

Το μικρό Opel KARL δεν είναι ώριμο μόνο στον τομέα της άνεσης και της ασφάλειας. Η ευρύχωρη καμπίνα και το οδηγοκεντρικό cockpit του προσφέρουν στον οδηγό και τους επιβάτες μία αίσθηση ευρυχωρίας, ποιότητας και προσοχής στη λεπτομέρεια που μέχρι τώρα χαρακτήριζε αυτοκίνητα από ακριβότερες κατηγορίες. Οι ιδιοκτήτες του KARL θα μπορούν επίσης να είναι πλήρως συνδεδεμένοι με το βραβευμένο σύστημα infotainment IntelliLink της Opel, που επιτρέπει την άμεση ενσωμάτωση συσκευών Apple iOS & Android και φέρνει τον κόσμο ενός smartphone μέσα στο αυτοκίνητο.

Πέρα από την υπερσύχρονη τεχνολογία συνδεσιμότητας, το KARL είναι εξαιρετικά πρακτικό και ευρύχωρο παρά τις μικρές διαστάσεις του. Εξωτερικά, το KARL θα καταπλήξει από την πρώτη στιγμή με συνολικά δέκα διαφορετικές αποχρώσεις και διάφορα σχέδια ζαντών για ελαστικά 14 – 16 ιντσών. Επομένως το μικρότερο μοντέλο της Opel, που θα ολοκληρώσει τη γκάμα μικρών αυτοκινήτων της εταιρίας από του χρόνου το καλοκαίρι είναι  μία ελκυστική και πρακτική πρόταση με τιμή κάτω από 10.000 Ευρώ.

[/learn_more]