Με 9 στα 10 βαθμολογεί ο Alonso τα χρόνια του στη Ferrari

Σχετικά άρθρα

GP BRASILE F1/2014

Πέντε χρόνια ή 96 Grands Prix κράτησε η σχέση του Fernando Alonso με τη Ferrari. Ο Ισπανός αποφάσισε ν’ αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα, προφανώς απογοητευμένος (κι ενοχλημένος), διότι δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και μάλιστα, η Scuderia τού στέρησε τον τίτλο το 2010, καθώς βρέθηκε χωρίς δική της στρατηγική στον τελευταίο αγώνα, στο Abu Dhabi.

Ο Ferni είναι σίγουρα ένας από τους πιο αδικημένους οδηγούς, διότι οι δύο τίτλοι δεν είναι αρκετοί ώστε να δείξουν τις ικανότητές του. Ο ίδιος έδινε τα πάντα σχεδόν σε κάθε αγώνα, παίρνοντας τα μέγιστα από το μονοθέσιο τις περισσότερες φορές και τώρα αξιολογεί την καριέρα του στη ιταλική ομάδα.

Από το 1 έως το 10, βάζω 9 γι’ αυτά τα πέντε χρόνια. Ξέρω ότι φαίνεται υψηλή η βαθμολογία, αλλά το απόλαυσα τόσο πολύ: αναπτύχθηκα ως οδηγός και ως άνθρωπος. Δούλεψα μαζί με καταπληκτικούς ανθρώπους εδώ, και αγωνίστηκα με την καρδιά μου, έτρεξα στο καλύτερο επίπεδο της καριέρας μου.

Πριν από την έναρξη του 2014, πολλοί πίστεψαν ότι ο Kimi Raikkonen δε θα είναι εύκολος αντίπαλος για τον «El Nano». Συνέβη ακριβώς το αντίθετο, καθώς ο Alonso ήταν ξεκάθαρα ο καλύτερος από τους δύο, κάτι που τον αφήνει ικανοποιημένο, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως είναι περήφανος για τη συνεργασία του με τους Ιταλούς.

Ακόμα και φέτος, είχα έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην άλλη άκρη του γκαράζ και είχα τις αμφιβολίες μου, αλλά ήμουν περίεργος να δω την απόδοση, τι μπορούσα να μάθω και τι μπορούσα να βελτιώσω. Πήρα μόλις δύο βάθρα φέτος, αλλά απέναντι στον Kimi έχω 16-3 για τις κατατακτήριες και 17-2 στους αγώνες.

Ποτέ δε φαντάστηκα ότι θα έχω τόσο καλή απόδοση σ’ αυτά τα πέντε χρόνια, παλεύοντας για το πρωτάθλημα, παλεύοντας με ό,τι είχα, ποτέ δεν τα παράτησα. Είμαι περήφανος για την ομάδα και γι’ αυτά που κάναμε μαζί. Χάσαμε τον τίτλο, αλλά αγωνιζόμασταν σε μια εποχή κυριαρχίας στη Formula 1, με τη Red Bull και τη Mercedes· κανείς δεν μπορούσε να τους πλησιάσει. Γι’ αυτό δε βάζω 10 στα 10, αλλά κάθε οδηγός πρέπει να οδηγήσει για τη Ferrari, έστω κι έναν χρόνο, διότι είναι κάτι το μοναδικό.

Ο Ισπανός αναμένεται ν’ ανακοινωθεί επίσημα αύριο το πρωί από τη McLaren, σε event που θα πραγματοποιηθεί στο McLaren Technology Center. Είναι εξαιρετικά πιθανό να μάθουμε και τον team-mate του, ίσως και τον βασικό χορηγό για το 2015.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr