Η Subaru θα “εγκαταλείψει” τους εξακύλινδρους κινητήρες;

Σχετικά άρθρα

SUBARU_EZ36_001

Σύμφωνα με τον Υποδιευθυντή του τμήματος Engineering της Subaru, Yoichi Hori, η Subaru ίσως “εγκαταλείψει” τους εξακύλινδρους κινητήρες.

Η έρευνα που έχουμε κάνει, δείχνει ότι η ζήτηση για εξακύλινδρους κινητήρες μειώνεται στον κόσμο. Γι’ αυτό, πιθανώς, οι εταιρίες στο μέλλον χρησιμοποιούν μικρότερους, υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες.

Δήλωσε ο Hori-san σε Αυστραλιανό μέσο. Ο Ιάπωνας είπε επίσης πως ιδανικά, θα ήθελε να υπάρχουν δύο πετρελαιοκινητήρες στα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρίας: Ένας μικρότερος σε χωρητικότητα, turbo κινητήρας για χαμηλή κατανάλωση και ένας ισχυρότερος, εξακύλινδρος, γι’ αυτούς που προτιμούν την premium αίσθηση που προσφέρει ένας τέτοιος κινητήρας.

Όμως μπορούμε να κατασκευάσουμε μόνο έναν κινητήρα γιατί είμαστε μία μικρή εταιρία. Γι’ αυτό επιλέγουμε την μέση λύση.

Είπε, συμπληρώνοντας πως ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση αφού οι μηχανικοί της εταιρίας εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο και ψάχνουν νέες τεχνολογίες. Αυτό πάντως που άφησε να εννοηθεί ο Hori-san είναι πως στο μέλλον, η Subaru θα προσφέρει έναν δίλιτρο turbodiesel κινητήρα σε δύο setup: Ένα το οποίο θα εστιάζει στην οικονομία και ένα που θα εστιάζει στην ισχύ.

ΠηγήCar Advice

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

Συνεργασία Subaru και Panasonic για προμήθεια μπαταριών

Στις 31 Ιουλίου του 2023 η Subaru και η Panasonic Energy ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν συζητήσεις για την οικοδόμηση μιας μεσο-μακροπρόθεσμης συνεργασίας για να...