Ricciardo: Οι καλοί χαρακτήρες δεν κερδίζουν πάντα

Σχετικά άρθρα

Vettel Ricciardo

Η συμφωνία ανάμεσα στον Sebastian Vettel και τη Ferrari, ήταν κάτι το αναμενόμενο εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς ο Γερμανός δεν έκρυψε ποτέ την συμπάθειά του προς την Ιταλική ομάδα. Εκτός από τους ανθρώπους της Ferrari, το πρώην αφεντικό του και αρκετούς από τους οπαδούς της Scuderia, και ο πρώην team-mate του θεωρεί πως ο Vettel έχει τον κατάλληλο χαρακτήρα για να “στρώσει” την ιστορική ομάδα του Maranello. Ο Daniel Ricciardo δήλωσε χαρακτηριστικά:

 Ο τρόπος με τον οποίο φέρνει κοντά του, τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύει μαζί, είναι εντυπωσιακός. Είναι ο απαιτητικός τρόπος που έχει για να πάρει αυτό που θέλει. Εμείς (σ.σ. οι οδηγοί Formula 1) δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι από τα μονοθέσιά μας και πάντα θέλουμε κάτι καλύτερο. Ο τρόπος με τον οποίο (σ.σ. ο Vettel) το αντιμετωπίζει αυτό, είναι ανηλεής αλλά και δίκαιος μαζί.

Έχει καλή ισορροπία μεταξύ του να είναι σοβαρός κοιτώντας την ομάδα στα μάτια και του να λέει “χρειάζομαι αυτό”. Με αυτό τον τρόπο κερδίζει το σεβασμό τους. Δεν ξεκουράζεται. Δεν είναι χαρούμενος όταν μένει πίσω και νομίζω πως ο τρόπος του είναι πολύ καλός.

Sebastian Vettel

Ο Αυστραλός πιλότος, που έζησε από κοντά τη συμπεριφορά του Vettel στη Red Bull, θεωρεί πως έχει μάθει πολλά από τον χαρακτήρα του Γερμανού και τον τρόπο με τον οποίο αυτός αντιμετώπιζε τα προβλήματά του.

Το μήνυμα είναι πως οι καλοί χαρακτήρες δεν κερδίζουν πάντα. Κάποιες φορές κερδίζουν, αλλά όχι πάντα. Κάποιες φορές χρειάζεται να είσαι ανελέητος. Φέτος το κατάλαβα λίγο. Παρότι οι άνθρωποι με τους οποίους εργάζομαι με σέβονται, έχω πάρει τον έλεγχο των πραγμάτων που θέλω ή αυτών που πιστεύω.

Ο Ricciardo πιστεύει πως ο Vettel θα είναι έτοιμος στην Αυστραλία το 2015, παρόλο που στην αρχή ίσως νιώσει λίγο άβολα, μετά από 15 χρόνια στη Red Bull, αν μετρήσει κανείς και τις μικρότερες κατηγορίες junior. Ποιος ξέρει; Ίσως η Ferrari να χρειάζεται και πάλι τον Γερμανό της.

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Μαϊάμι 2024, FP1: Ταχύτερες οι Red Bull, ο Verstappen στην κορυφή

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του τριημέρου, καθώς στο GP του Μαϊάμι θα έχουμε τον δεύτερο συνεχόμενο...