Local Motors LITECAR Challenge. Πόσο ελαφρύ και ασφαλές μπορεί να γίνει ένα sedan;

Σχετικά άρθρα

Local Motors

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Local Motors απευθύνεται στον κόσμο. Αυτή τη φορά όμως, η πρόσκληση/πρόκληση που έκανε σε οποιονδήποτε ακούει, μοιάζει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Το όνομα αυτής: LITECAR challenge. Με λίγα λόγια, η Local Motors ζητά από εφευρέτες, μηχανικούς, σχεδιαστές ή οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να συμμετάσχει, να σχεδιάσει ένα πρωτότυπο 5-θέσιο sedan στο οποίο θα εφαρμόζονται τεχνικές μείωσης βάρους. Όμως δεν μιλάμε για λίγο carbon εδώ, αφαίρεση εξοπλισμού εκεί κλπ. Η Local Motors θέλει από τους συμμετέχοντες να εγκαταλείψουν την πεπατημένη και να σκεφτούν αντισυμβατικά. Επίσης, η εταιρία θέλει το τελικό όχημα να διατηρεί ή να βελτιώνει τα τρέχοντα standards ασφαλείας αλλά και να χρησιμοποιεί την υπάρχουσα υποδομή. Έμφαση λοιπόν στην μείωση του βάρους και την ασφάλεια.

Ο διαγωνισμός ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015 και οι συμμετοχές που θα μαζευτούν μέχρι τις 6 Μαρτίου, θα κριθούν από μία επιτροπή ειδικών στους εξής τομείς: Μείωση βάρους, ασφάλεια οχήματος, καινοτομία και αποδεικτικά στοιχεία. Ο νικητής θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή εντός του έτους και θα του απονεμηθεί το έπαθλο των $60.000 με τον δεύτερο να λαμβάνει $40.000 και τον τρίτο $20.000. Οι νικητές των 3 επιμέρους κατηγοριών –Σχέδιο, Ασφάλεια και Προτίμηση Κοινού- θα λάβουν από $10.000.

http://youtu.be/9CWwzTcwDQY

ΠηγήYoutube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...