Προς τα τέλη της σεζόν περιμένουν βελτίωση της απόδοσης στην Ferrari

Σχετικά άρθρα

AU1268841

Στη έκθεση του Detroit ο Sergio Marchionne δεν μίλησε μόνο για τα μοντέλα και την πορεία της FCA, αλλά και για την ομάδα Formula 1 της Ferrari. Αφού αρχικά χαρακτήρισε σαν πρώτη νίκη την εξέλιξη των power units κατά τη διάρκεια της σεζόν, θέλησε να ρίξει τους τόνους για τις τύχες της Scuderia μέσα στο 2015.

Τονίζοντας πως η ομάδα έμεινε πίσω στην εξέλιξη του νέου μονοθεσίου, που θα παρουσιαστεί στις 30 Ιανουαρίου, περιμένει καλύτερα αποτελέσματα προς το τέλος του πρωταθλήματος του ’15, εκεί όπου πιθανότατα θα κυνηγήσει το στόχο των 1-2 νικών για την επόμενη σεζόν.

Ξεκινάμε τη σεζόν λίγο αργά, γιατί ο σχεδιασμός του νέου αυτοκινήτου ξεκίνησε αργά. Δυστυχώς έχουμε μείνει πίσω, αλλά εγώ δεν θα μπω σε αντιπαράθεση με όσους θέλουν διαμάχες.

Πλέον δεν χρειάζεται να παγώσουμε τον κινητήρα από τον πρώτο αγώνα και το να είμαστε σε θέση να εξελίξουμε τους κινητήρες κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ φαινόταν πως θα παρέμεναν παγωμένοι, το θεωρώ σαν μια πρώτη νίκη. Τώρα, ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά το σημαντικό είναι να κρατήσουμε τα κεφάλια μας κάτω. Έχουμε ένα νέο άνθρωπο, έναν επικεφαλής που έχει εμπλακεί με τους αγώνες για μεγάλο μέρος της επαγγελματικής ζωής του, τον Maurizio Arrivabene, και είναι πραγματικά απασχολημένος τώρα. Έχουμε έναν τεχνικό άνθρωπο, τον Allison, ο οποίος έχει αναλάβει την τεχνική πλευρά. Έτσι, διαθέτουμε την ομάδα.

Νομίζω ότι το αυτοκίνητο θα γίνεται καλύτερο καθώς θα προχωράμε στη σεζόν. Η ελπίδα μου είναι ότι θα δούμε βελτιωμένες επιδόσεις στην πίστα, προς το τέλος της σεζόν. Νομίζω ότι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του 2015, θα είναι οι τελευταίοι αγώνες.

Ο Marchionne έκανε γνωστό πως θα βρεθεί κοντά στην ομάδα σε μερικούς αγώνες και όχι όλους, όπως ακριβώς και ο προκάτοχός του, αφήνοντας στον Arrivabene την καθημερινή λειτουργία της Scuderia. Στο Maranello δουλεύουν πυρετωδώς για να εξελίξουν ένα καλύτερο μονοθέσιο και να καλύψουν το χαμένο έδαφος σε όλους τους τομείς, με τον Jean-Eric Vergne να παίρνει κι αυτός μια πρώτη γεύση από το εκεί κλίμα, αφού επισκέφθηκε προχθές το εργοστάσιο, τους μηχανικούς, αλλά και το νέο του “γραφείο”, τον προσομοιωτή της Ferrari.

[Photo Copyrights: Ferrari SpA]

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα