Η Hyundai είναι ο κατασκευαστής με την μεγαλύτερη αύξηση στις πατέντες

Σχετικά άρθρα

2014-hyundai-sonata-20t-limited-badge-photo-566329-s-1280x782

Όπως δείχνει η αναφορά της Thomson Reuters IP & Science, η Hyundai είναι ο κατασκευαστής που σημείωσε την μεγαλύτερη αύξηση στις πατέντες που καταθέτει την τελευταία πενταετία.

Η έρευνα με ονομασία “The State of Innovation in the Automotive Industry 2015”, αναλύει τις καταθέσεις πατεντών και τις κατηγοριοποιεί σε 5 τομείς: κίνηση, πλοήγηση, οδική συμπεριφορά, ασφάλεια και ψυχαγωγία. Η Hyundai ήταν μέσα στους κορυφαίους σε κάθε κατηγορία και εξαιτίας της σημαντικής αύξησης στον ρυθμό που βγάζει τις πατέντες, κατέκτησε την τρίτη θέση πίσω μόνο από την Toyota και την Robert Bosch. Χαρακτηριστικά, ενώ το 2010 η Κορεατική φίρμα είχε καταθέσει 500 αιτήσεις για πατέντες, το 2013, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στις 1.300.

Η Hyundai είναι επίσης τρίτη στη λίστα με τις περισσότερες μηνύσεις για καταπάτηση πατεντών, πίσω από την Ford και την General Motors. Όπως αναφέρει η έρευνα, οι πατέντες που κατατίθενται τα τελευταία 5 χρόνια, αυξάνονται με διψήφιους ρυθμός και ενώ θα περίμενε κανείς την Google με τις προόδους που κάνει στα αυτόνομα αυτοκίνητα, να έχει και τις περισσότερες πατέντες σχετικά, η Toyota, η GM και η Hyundai είναι στις τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία. Γενικά πάντως, οι Ασιατικές και οι Γερμανικές εταιρίες κυριαρχούν όσον αφορά στην κατάθεση αιτήσεων για πατέντες ενώ η GM, με την έβδομη θέση που κατέκτησε, είναι η μοναδική Αμερικανική εταιρία στη λίστα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...