Ο Vandoorne ελπίζει πως το πισωγύρισμα του Magnussen θα αποτελέσει ευκαιρία για τον ίδιο

Σχετικά άρθρα

stoffel vandoorne

Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα της McLaren προσπαθεί να ποντάρει σε νεαρούς οδηγούς που είτε έχει βοηθήσει η ίδια να εξελιχθούν, είτε πιστεύει πως έχουν τα φόντα να γίνουν πρωταθλητές. Το 2014 έδωσε στον Kevin Magnussen την ευκαιρία να οδηγήσει για λογαριασμό της ομάδας στην Formula 1, όμως ο Δανός δεν εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του. Έτσι, για τη νέα σεζόν, teammate του Fernando Alonso θα είναι ο Jenson Button.

Εκτός από τον Magnussen, που πλέον θα είναι ο τρίτος οδηγός, η McLaren διαθέτει άλλο ένα ταλέντο στις μικρότερες κατηγορίες και ένα βήμα πριν από τη F1, τον Stoffel Vandoorne. Ο Βέλγος πιλότος τερμάτισε δεύτερος στο περσινό πρωτάθλημα του GP2 και φέτος σκοπεύει να κατακτήσει εκεί τον τίτλο, ώστε να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για το βήμα στην Formula 1.

Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει πως το πισωγύρισμα του Magnussen ίσως να βοηθήσει την δική του καριέρα, αφού πιστεύει πως δύσκολα κάποιος επιστρέφει σε μονοθέσιο F1, όταν έχει βρεθεί εκτός μετά από μια μέτρια χρονιά.

Δεν υπάρχει λόγος για υπεκφυγές. Θέλω μόνο τον τίτλο (στο GP2). Θέλω να επικεντρωθώ σε αυτό που μπορώ να κάνω, που είναι το GP2. Όλα τα υπόλοιπα είναι στα χέρια της McLaren και των μάνατζερ μου. Ελπίζω πως αν κερδίσω τον τίτλο, η καριέρα μου θα προχωρήσει ένα βήμα του χρόνου.

Για μένα (ο υποβιβασμός του Magnussen) δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα. Νομίζω ότι θα περνάω εξίσου πολύ χρόνο στον προσομοιωτή, έτσι είμαι ακόμα πολύ ενεργός. Και ποιος ξέρει, ίσως το ότι ο Magnussen έκανε ένα βήμα πίσω, να είναι μια ευκαιρία για μένα, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι όταν έρχεσαι για μία σεζόν και στη συνέχεια εξαφανίζεσαι από το πλάνο για λίγο, είναι πολύ δύσκολο να επανέλθεις.

Αν κερδίσω τον τίτλο (στο GP2), θα είμαι σε μια διαφορετική κατάσταση. Είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου, αλλά η F1 είναι ένας πολύπλοκος κόσμος και ο τίτλος δεν εγγυάται τίποτα. Ίσως η Honda να παρέχει κινητήρες και σε άλλες ομάδες, οπότε για μένα μπορεί να είναι μια ευκαιρία αυτό, αν ο Button και Alonso μείνουν στη McLaren (μετά το 2015).

[Photo Copyrights: LAT Photographic/GP2 Media]

ΠηγήL'Avenir
ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr