Η AMS βγάζει σχεδόν 100 άλογα επιπλέον από την BMW M5 με ένα πρόγραμμα!

Σχετικά άρθρα

ams-bmw-m5-4

Η AMS Performance κατάφερε επιτέλους να “σπάσει” την εργοστασιακή ECU της BMW M5 και λανσάρει στην αγορά ένα βελτιωτικό πακέτο “πρώτου σταδίου” που θα ικανοποιήσει ακόμα τους πιο απαιτητικούς.

Πριν αναφέρουμε το επίτευγμα της AMS, να θυμίσουμε πως σε stock μορφή, η M5 αποδίδει 552 άλογα και 680 Nm ροπής τα οποία επαληθεύτηκαν και στο δυναμόμετρο αφού η μέτρηση της AMS έδειξε περίπου 520 άλογα στους τροχούς και 650 Nm ροπής. Πριν από το πρόγραμμα, η M5 όμως δεν ήταν standard. Φορούσε downpipes 90 χιλιοστών της AMS/Alpha, εξάτμιση της Eisenmann και εισαγωγή της Gruppe M. Χάρη σε αυτές τις βελτιώσεις, απέδιδε 550 άλογα και 685 Nm ροπής. Όπως θα δεις και από το γράφημα όμως, τα “καλά” ξεκινάνε από τη στιγμή που το πρόγραμμα της AMS απελευθερώνει τον κινητήρα.

ams-bmw-m5-5

Τελικά, η M5 φτάνει να αποδίδει 643 άλογα και 821 άλογα στους τροχούς με τα οφέλη από τις 3.000-3.500 σ.α.λ. και έπειτα να είναι σημαντικά. Δυστυχώς, δεν έχουμε πληροφόρηση για τις επιδόσεις της βελτιωμένης M5 αλλά θα είναι σίγουρα ταχύτερη από την εργοστασιακή στο 0-100. Τέλος, να αναφέρουμε ότι έχει αφαιρεθεί και ο ηλεκτρονικός περιοριστής της τελικής ταχύτητας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...