Η Audi εργάζεται πυρετωδώς στο Q8

Σχετικά άρθρα

audi q8

Ο CEO της Audi, Rupert Stadler σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg είπε πως η εταιρία του εργάζεται πυρετωδώς στο Q8 το οποίο κυρίως θα απευθύνεται στις αγορές της Κίνας, των Η.Π.Α και τις Μέσης Ανατολής, εκεί όπου οι κάτοικοι αναζητούν μεγάλα SUV με coupe σχεδιασμό.

Το αυτοκίνητο θα είναι μεγαλύτερο από το πρόσφατα παρουσιασμένο νέο Q7, με τον Stadler να δηλώνει πεπεισμένος πως θα βγει στην αγορά πριν το 2020 και θα ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις της εταιρίας στις παραπάνω αγορές.

Το Q8 θα διαθέτει παρόμοια τεχνολογία με αυτή του A8. Το μήκος του θα είναι μεγαλύτερο από πέντε μέτρα και θα εφοδιάζεται με TFSI και TDI κινητήρες, ενώ θα διαθέτει plug-in υβριδική έκδοση και αμιγώς ηλεκτρική e-tron έκδοση, που θα ανταγωνίζεται το Tesla Model X. Το συγκεκριμένο θα έχει αυτονομία σχεδόν 600 χλμ, θα δανείζεται την τεχνολογία του R8 e-tron, η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα περίπου 80 kWh, με το μοντέλο να κοστίζει κοντά στις 100.000 ευρώ. Βασικός κινητήρας θα είναι ο 3,0-λιτρος V6 turbodiesel, ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το RS Q8 με τον 4,0-λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα