Δυναμομέτρηση δείχνει ότι το US-spec Golf GTI είναι σημαντικά ισχυρότερο από ότι ανακοινώνει η VW

Σχετικά άρθρα

355241

Έχουμε ακούσει πολλές φορές για κατασκευαστές που δηλώνουν μεγαλύτερα νούμερα ιπποδύναμης για κάποια από τα αυτοκίνητα τους. Έχουμε ακούσει επίσης πολλές φορές, κατασκευαστές να δηλώνουν λιγότερα άλογα από τα πραγματικά.

Αν η δυναμομέτρηση της FSwerks αποδεικνύει κάτι, αυτό είναι ότι η Volkswagen ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Και αυτό, γιατί δυναμομετρώντας ένα Golf GTI με χειροκίνητο κιβώτιο και υπολογίζοντας και 15% για τις απώλειες, το νούμερο που προέκυψε για την ιπποδύναμη ήταν 263 και για την ροπή 425 Nm. Υπόψιν ότι η Volkswagen ανακοινώνει 210 άλογα και 350 Nm ροπής… Προφανώς γι’ αυτό η FSwerks έβρισκε ότι το Golf GTI ήταν ταχύτερο από το –θεωρητικά- ισχυρότερο Ford Focus ST.

Ακόμα και αν το αποτέλεσμα της δυναμομέτρησης είναι αμφιλεγόμενο, το ίδιο δεν μπορεί να πει κανείς για το βάρος του Γερμανικού hot hatch. Η εταιρία δηλώνει ότι το Golf GTI ζυγίζει 1.403 κιλά αλλά η FSwerks διαπίστωσε ότι στην πραγματικότητα, δεν υπερβαίνει τα 1.355 κιλά –με γεμάτο ρεζερβουάρ.

ΠηγήYoutube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...