Red Bull: Είμαστε αρκετά κοντά στη Mercedes

Σχετικά άρθρα

Red Bull Racing

Κι ενώ όλοι μας πιστεύουμε ότι η Mercedes θα είναι ξανά άπιαστη, τουλάχιστον στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος -για να μην πω σε όλο-, φαίνεται πως κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν ν’ απειλήσουν τους Πρωταθλητές. Ποια ομάδα; Αυτή που ήταν η μοναδική που κατάφερε πέρυσι να σπάει το σερί των Γερμανών και να πάρει 3 νίκες.

Τι έγινε; Απέκτησε και πάλι ενδιαφέρον η μάχη για την πρώτη θέση; Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά δυστυχώς έχουμε μόνο μερικές -αρκετά αισιόδοξες είναι η αλήθεια- δηλώσεις από τον επί κεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, ο οποίος θεωρεί πως η RB11 δεν είναι μακριά από την W06.

Ξέρουμε περίπου, αλλά δεν είμαστε ακριβείς, επειδή δεν ξέρεις τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Η Mercedes είναι καθαρά ένα βήμα μπροστά αυτή τη στιγμή και είμαστε αρκετά κοντά πίσω τους, έτσι θα είναι ενδιαφέρον. Η Μελβούρνη είναι μια μοναδική πίστα, επομένως δεν μπορείς να διαβάσεις αρκετά. Είδατε πέρυσι τη McLaren, πήραν την 2η και την 3η θέση, και στη συνέχεια αυτό δεν έγινε ξανά. Θα πρέπει να περιμένουμε τη Μαλαισία και την Κίνα για να καταλάβουμε.

Christian Horner

Ο Βρετανός λέει ξανά πως τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα φέτος στις δοκιμές -αυτό το είδαμε όλοι μας-, ενώ ισχυρίζεται ότι ο Daniel Ricciardo, ο νούμερο ένα πλέον οδηγός στο Milton Keynes, μπορεί να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Όσο για τον Daniil Kvyat, o Horner υπογραμμίζει πως τα δείγματα του μικρού είναι πολύ καλά.

Ο στόχος είναι πραγματικά να συνεχίσει από εκεί που το άφησε. Τελείωσε την περσινή σεζόν σε τρομερή φόρμα, οδήγησε πολύ καλά στις χειμερινές δοκιμές, προφανώς έχουμε νέα σεζόν, νέα μονοθέσια, μερικές διαφορές στο προσωπικό, αλλά σίγουρα μπορεί να κάνει αυτό που έκανε και πέρυσι.

Ο Daniil ήταν πολύ καλός και προσαρμόστηκε πολύ καλά. Το feedback του ήταν παρόμοιο με αυτό του Daniel, είχε μια καλή αίσθηση για το μονοθέσιο και ο ρυθμός του ήταν καλός, έτσι δεν υπάρχουν ανησυχίες μέχρι στιγμής.

Pat Symonds

Να σε γυρίσω λίγο ξανά στην ανταγωνιστικότητα των ομάδων: αντίθετα με τη Red Bull, που θεωρεί ότι μπορεί να υπάρχει απειλή για τη Mercedes, η Williams δε δείχνει να συμφωνεί με αυτό. Ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας, Pat Symonds, λέει ότι η ανωτερότητα της γερμανικής ομάδας είναι παρόμοια με το τέλος της περσινής σεζόν. Όσο για την ομάδα του, είναι ικανοποιημένος με τη δουλειά τους στην FW37, αλλά ξέρει ότι είναι σημαντικός ο ρυθμός βελτίωσης.

Δεν περίμενα να δω τη Mercedes τόσο μπροστά. Όπως ο περισσότερος κόσμος, έτσι κι εγώ ήμουν αρκετά έκπληκτος από το γυρολόγιό τους. Νόμιζα ότι είχαμε πλησιάσει μέχρι που ανέβασαν ρυθμό και η διαφορά ήταν αρκετά όμοια με τα επίπεδα στα τέλη του 2014, αλλά είναι αρκετά εντυπωσιακό νομίζω.

Ας το δούμε, όμως. Δε νομίζω ότι είμαστε σε κακή θέση και πιστεύω όταν πάμε στην Κίνα και το Μπαχρέιν, θα ξέρουμε πού είμαστε. Η Μελβούρνη είναι πάντα μια περίεργη πίστα για να προσπαθήσουμε να πούμε με βεβαιότητα από τώρα. Δουλέψαμε σκληρά, έχουμε ένα καλό αυτοκίνητο, σίγουρα δεν έχουμε αλλάξει από αυτό που ήμασταν πέρυσι, και συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε σταθερά από πέρυσι, κάτι που είναι πολύ ευχάριστο για να τους κερδίσουμε.

Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθούμε να κοιτάξουμε το μικρό δείγμα των αποτελεσμάτων στις δοκιμές ή στον πρώτο αγώνα, και πάντα θέλουμε να κάνουμε προβλέψεις, αλλά πραγματικά δεν μπορεί να γίνει αυτό. Ξέρω ότι, αν καταφέρουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε και πέρυσι, είμαστε στη σωστό δρόμο. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί τομείς που μπορούμε να δούμε δυνατότητες, αλλά ακόμα δεν έχουμε φτάσει εκεί, έτσι είμαι σίγουρος πως μπορούμε να κινηθούμε μπροστά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr